Adviezen

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het eten van pompoenpuree?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het eten van pompoenpuree?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een nietje in veel Amerikaanse keukens tijdens de koele maanden, pompoen is ook een gezonde toevoeging aan uw dieet het hele jaar door. Pompoenen tellen mee voor je oranje en rode groente-inname, waardoor je volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw je aanbevolen wekelijkse inname van 6 kopjes voor mannen of 5,5 kopjes voor vrouwen kunt bereiken. Voeg gepureerde pompoen toe aan je havermout, gebakken producten en pastasauzen om je inname van voedingsstoffen te stimuleren.

IJzer en kalium

Pompoenpuree biedt een rijke bron van ijzer, een deel van hemoglobine en myoglobine, twee eiwitten waarmee u zuurstof kunt transporteren en opslaan. Het helpt je ook om ATP te produceren, een chemische stof die je cellen kunnen gebruiken voor energie. Pompoen bevat ook kalium, dat u helpt energie te produceren door het koolhydraatmetabolisme te ondersteunen en de zenuwfunctie ondersteunt. Een kopje pompoenpuree bevat 505 milligram kalium, of 11 procent van uw dagelijks aanbevolen kaliuminname. Het biedt ook 3,4 milligram ijzer - 43 of 19 procent van de dagelijkse ijzerbehoefte voor respectievelijk mannen of vrouwen, volgens het Institute of Medicine.

Voedingsvezels

Pompoenpuree biedt voedingsvezels, een soort koolhydraat dat uw cardiovasculaire gezondheid ten goede komt. Een dieet met veel vezels bestrijdt hartaandoeningen en vermindert ook uw risico op een beroerte, volgens het Linus Pauling Institute. Vezel bestrijdt ook diabetes type 2 en helpt mensen die al aan diabetes lijden hun bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Elke kop gepureerde pompoen biedt 7,1 gram voedingsvezels, 19 procent van de dagelijkse innamebehoeften voor mannen of 27 procent voor vrouwen, volgens het Institute of Medicine.

Carotenoïden

De zonnige oranje tint van pompoenpuree komt van het carotenoïdengehalte. Pompoen bevat twee carotenoïden, alfa- en bètacaroteen genaamd, die worden afgebroken tot vitamine A. Het consumeren van voldoende vitamine A helpt bij een gezond gezichtsvermogen en stelt uw ogen in staat zich aan te passen aan veranderingen in het lichtniveau. Vitamine A begeleidt ook de celrijping, wat helpt bij de ontwikkeling van nieuw botweefsel. Elk kopje pompoenpuree bevat 38.128 internationale eenheden vitamine A, of je hele dagelijkse aanbevolen inname, volgens het Institute of Medicine.

Vitaminen E en K

Het opnemen van gepureerde pompoen in uw dieet verhoogt ook uw vitamine E en K. Een portie pompoenpuree van 1 kopje biedt 2,6 milligram vitamine E - 17 procent van uw aanbevolen dagelijkse vitamine E-inname - evenals 44 procent van de dagelijkse vitamine K-vereisten voor vrouwen of 31 procent voor mannen, volgens de Colorado State University. Vitamine E helpt uw ​​rode bloedcellen gezond te houden en beschermt uw cellen tegen vrije radicalen, terwijl vitamine K helpt bij de bot- en nierfunctie en ook de bloedstolling ondersteunt.


Bekijk de video: Vasten en kanker: wat zijn de effecten op chemotherapie en tumoren? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kadison

  Je hebt ongelijk. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 2. Ridere

  Ik geloof dat je het mis had. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, het praat met je.

 3. Eadward

  Ik ben het ermee eens, een heel nuttig ding

 4. Cahir

  Vertel me, heb je een RSS -feed op deze blog?Schrijf een bericht