Adviezen

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van gember-, citroen- en honingthee?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van gember-, citroen- en honingthee?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Naast een zoete, kruidige drank die koude rillingen bij koud weer kan wegjagen, heeft een warm mengsel van gember, citroen en honing een aantal voedingsvoordelen. Als een manier om keelpijn te verzachten en symptomen van verkoudheid of griep, gember, citroen en honing te verlichten, is een goedkope manier om uw immuunsysteem een ​​kleine lift te geven wanneer dat nodig is.

Hoe maak je gember-, citroen- en honingthee

Hoewel je theezakjes voor gemberthee of gember- en honingthee kunt kopen in de meeste natuurvoedingswinkels en veel supermarkten, kun je thuis ook je eigen honing- en gembermix maken en vervolgens verse citroenplakken of citroensap toevoegen aan beide versies. Je eigen remedie voor gember en honing maken is eenvoudig: kook een stuk geraspte gemberwortel van 1 inch in water en voeg naar smaak honing toe zodra de gember lang genoeg is doordrenkt. Hoe langer je de gember steekt, hoe intenser en uitgesproken de smaak zal zijn. In sommige gevallen wordt een verhouding van 1 theelepel gembersap of extract tot 1 theelepel honing aanbevolen. Citroensap spaarzaam en naar smaak toevoegen. Hoe meer honing je hebt, hoe meer citroen je kunt toevoegen voordat het drankje te zuur wordt.

Vitamine C

Citroen, als citrusvrucht, is een geweldige bron van natuurlijk voorkomende vitamine C.Als u zich onder het weer voelt of denkt dat u het begin van een verkoudheid of griep voelt, kan citroensap die extra boost voor uw immuunsysteem. De lichte citrussmaak van de citroen kan ook zorgen voor dat extra vleugje tropische 'weather' waar je misschien trek in hebt in de afdelingen van de winter of de koude herfst- en lentedouches.

Misselijkheid

Gember heeft bewezen anti-misselijkheidseigenschappen en wordt vaak aanbevolen om maagklachten te verlichten die het gevolg zijn van bewegingsziekte, zwangerschap of zelfs van kankerbehandelingen. Gember kan ook helpen om gevoelens van duizeligheid of de wens om te braken te verminderen. Van gember is ook bekend dat het het gevoel van misselijkheid, pijn en krampen geassocieerd met menstruatie vermindert.

Ademhalingshulp

Gember en honing kunnen beide enige verlichting bieden van bepaalde aandoeningen van de luchtwegen, waaronder congestie, loopneuzen, hoesten en keelpijn. Honing kan een keelpijn helpen bedekken en kalmeren, terwijl gember's ontstekingsremmende eigenschappen kunnen helpen ontstekingen in de keel te verminderen. Gember heeft ook antimicrobiële eigenschappen die de kans op verdere infecties kunnen helpen voorkomen of verminderen wanneer uw immuunsysteem al overuren maakt om een ​​verkoudheid of griep te bestrijden.


Bekijk de video: VERSE GEMBERTHEE MAKEN MET GEMBER EN CITROEN - RECEPT - GEZONDHEIDSGOEROE (Mei 2022).