Adviezen

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Mamey Sapote?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Mamey Sapote?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tenzij je in Hawaii, Puerto Rico of Zuid-Florida woont, heb je waarschijnlijk nooit mamey sapote gezien in de productenafdeling van je plaatselijke supermarkt. Het ovale tropische fruit - dat inheems is in Midden-Amerika en relatief populair is in de Latijnse keuken - heeft romig zalmkleurig vlees waarvan wordt gezegd dat het smaakt als een combinatie van zoete aardappel, pompoen en kers onderstreept door hints van honing en vanille. Net als andere voedzame vruchten is mamey sapote een bron van belangrijke gezondheidsvoordelen.

Voedingswaarde

Mamey sapote levert ongeveer 215 calorieën, 2,5 gram eiwit, minder dan 1 gram vet en 56 gram koolhydraten per portie gehakt vers fruit. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw levert deze portie 9,5 gram voedingsvezels, of 38 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde. Mamey sapote is een uitstekende bron van verschillende vitamines en mineralen. Een portie van 1 kopje levert 67 procent en 63 procent van de dagelijkse waarden voor respectievelijk vitamine C en B-6, evenals 23 procent van de dagelijkse waarde voor kalium. Het biedt ook bijna 20 procent van alle dagelijkse waarden voor vitamine E en koper.

Gewichtsbeheer

Het kiezen van voedingsmiddelen met veel voedingsstoffen die zeer verzadigend zijn voor relatief weinig calorieën is een eenvoudige manier om ongewenste kilo's te verliezen of te voorkomen. Mamey sapote vult je op een aantal manieren - en helpt het begin van honger te vertragen. Volgens de USDA komt ongeveer 30 procent van de koolhydraten van het fruit uit zetmeel. Deze complexe koolhydraten dragen bij aan de verzadiging op lange termijn omdat ze langer duren om te verteren. Belangrijker nog, mamey sapote is een vezelrijk voedingsmiddel dat aanzienlijke hoeveelheden van beide soorten vezels biedt, oplosbaar en onoplosbaar. De onoplosbare vezel neemt ruimte in je maag in zodat je je voller voelt met minder calorieën, terwijl de oplosbare vezel de snelheid vertraagt ​​waarmee verteerd voedsel je maag verlaat.

Cardiovasculaire gezondheid

Mamey sapote is een hart-gezond voedsel. De oplosbare vezel van het fruit bevordert een gezond cholesterolgehalte, waardoor uw risico op hartaandoeningen wordt verminderd. Het hoge kaliumgehalte beschermt de cardiovasculaire gezondheid door de bloeddruk onder controle te houden en de normale hartfunctie te ondersteunen. Als een uitstekende bron van vitamine C helpt mamey sapote bij het handhaven van stevige haarvaten en bloedvaten. Het aanzienlijke vitamine E-gehalte helpt de vorming van plaque in uw bloedvaten en slagaders te voorkomen, waardoor uw risico op een hartaanval, beroerte en kransslagaderziekte wordt verlaagd. Als antioxidanten beschermen vitamine C en E ook tegen het soort schade door vrije radicalen dat gepaard gaat met hartziekten en andere chronische ziekten. Vitamine E is vooral gunstig voor de cardiovasculaire gezondheid, omdat het helpt bij het voorkomen van oxidatie van slagader-beschadigend LDL-cholesterol.

Presentatiesuggesties

Mamey sapote - die in het seizoen van juni tot september is - is niet overal verkrijgbaar in de continentale Verenigde Staten buiten Zuid-Florida. Als je het kunt vinden, kies dan stevig fruit en laat het op kamertemperatuur rijpen. Rijpe mamey sapote is zacht en zeer bederfelijk - het moet worden gegeten of in de koelkast worden bewaard. Sapote is op zichzelf gegeten en is een lichte, gezonde snack. In Cuba, Mexico en andere landen waar het populair is, wordt het natuurlijk romige fruit traditioneel gebruikt om sap van sapote te maken. Voor een verfrissend dessert zonder toegevoegde suiker, meng sapote met magere melk, ijs, vanille en een scheutje nootmuskaat of kaneel. In blokjes gesneden sapote gegroeid met gehakte mango, gesneden kiwi en granaatappelzaden maakt een ontbijtwaardige tropische fruitsalade.


Bekijk de video: Avocado Seeds - Weird Fruit Explorer (Mei 2022).