Adviezen

Wat zijn de gezondheidsvoordelen en bijwerkingen van Hawthorn Berry?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen en bijwerkingen van Hawthorn Berry?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Neem even de tijd om de potentiële voor- en nadelen af ​​te wegen voordat je een meidoornbes-supplement toevoegt aan je routine. Je krijgt een verscheidenheid aan ziekteverhogende antioxidanten die meidoornbessen binnenkrijgen. Als u een hartaandoening heeft, kunnen ze ook de symptomen van uw ziekte verminderen, maar ze kunnen interfereren met medicijnen die hartproblemen behandelen. U kunt milde tot matige bijwerkingen ervaren na het nemen van meidoorn, waaronder misselijkheid en vermoeidheid.

Hart conditie

Als u hartfalen, pijn op de borst of hoge bloeddruk heeft, kan het gebruik van meidoornbes uw toestand verbeteren. Verbindingen in meidoornbes verbeteren de bloedtoevoer naar de kransslagader en versterken de samentrekkingen van de hartspier, volgens het University of Michigan Health System. Deze effecten leiden tot een afname van de symptomen van congestief hartfalen, zoals borstdruk en hartkloppingen. Meidoornbes verbetert ook de bloedsomloop naar uw ledematen en vermindert hoge bloeddruk door de weerstand in bloedvaten en slagaders te verminderen.

Antioxidanten

Meidoornbes bevat antioxidanten die oligomere proanthocyanidine-complexen en quercertin worden genoemd. Deze plantaardige stoffen helpen schadelijke vrije radicalen in uw lichaam te neutraliseren en kunnen chronische ziekten zoals kanker en hartaandoeningen voorkomen. Het Langone Medical Center van de New York University merkt op dat oligomere proanthocyanidine-complexen ontstekingen en zwelling in uw lichaam kunnen verminderen, bloedstolsels kunnen voorkomen, de bloedsuikerspiegel kunnen verbeteren en de symptomen van de menopauze en het premenstrueel syndroom kunnen verminderen. Dierstudies suggereren dat quercertin de symptomen van seizoensgebonden allergieën kan verminderen, maar er is meer onderzoek nodig om de werkzaamheid bij mensen te bepalen.

Contra

Als u voorschriften voor hoge bloeddruk, een onregelmatig hartritme, andere hartaandoeningen, erectiestoornissen of verstopte neus gebruikt, overleg dan met uw zorgverlener voordat u meidoorn neemt. Verbindingen in meidoornbes kunnen de effecten vergroten of de effectiviteit van deze medicijnen verminderen. Het drinken van alcohol of het nemen van pijnstillers tijdens het gebruik van meidoorn kan hypotensie of een zeer lage bloeddruk veroorzaken en u kunt zich moe voelen. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, moeten ook meidoorn vermijden, volgens het boek "De complete gids voor kruidengeneesmiddelen."

Dosering en bijwerkingen

Doseringen van 160 tot 1.800 milligram meidoorn per dag gedurende 3 tot 24 weken worden over het algemeen als veilig beschouwd, meldt het University of Maryland Medical Center. Mensen die gevoelig zijn voor meidoorn, of die grote doses ervan nemen, kunnen hoofdpijn, duizeligheid, duizeligheid, misselijkheid en hartkloppingen ervaren. UMMC merkt op dat als u pijn, verhoogde frequentie of intensiteit van pijn op de borst of vermoeidheid ervaart na het nemen van meidoorn, u moet stoppen met het gebruik en onmiddellijk medische hulp in moet roepen. Dierstudies wijzen niet op toxiciteit door het nemen van hoge doses meidoorn, maar er zijn meer gegevens nodig om een ​​veilige bovengrens voor menselijke consumptie te bepalen.


Bekijk de video: Vasten en kanker: wat zijn de effecten op chemotherapie en tumoren? (Mei 2022).