Adviezen

Gezondheidsgerelateerde voordelen van voetbal

Gezondheidsgerelateerde voordelen van voetbal


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De eenvoud van voetbal - alles wat je nodig hebt is een veld, twee netten en bal - helpt het een zeer populaire participatiesport voor kinderen te maken en het ook voor volwassenen toegankelijk te houden. Als je wilt voetballen, kun je meestal kiezen uit school-, club-, intramurale of recreatieve teams, afhankelijk van je leeftijd. Naast de sociale voordelen van lid worden van een team, biedt voetbal regelmatig sporten die op verschillende manieren helpt.

Cardio

Voetbalspelers, met uitzondering van de doelverdediger, bewegen het veld op en neer en reizen in een volledig spel maar liefst 5 tot 7 mijl. Het constante lopen, joggen en rennen helpt de hartslag van de spelers op peil te houden en biedt uitstekende cardiovasculaire oefeningen. De cardiotraining helpt spelers hun harten te versterken, plaque-opbouw in de kransslagaders te weerstaan, hun bloeddruk te verlagen en overtollige calorieën te verbranden. De keeper ontvangt ook een cardiotraining door binnen de doelplooi te bewegen. Bovendien trainen keepers vaak net zo hard als de veldspelers tijdens de training. In een studie uit 2010 in Denemarken verbeterden vrouwen die 14 weken voetbal speelden hun cardio-fitheid met 15 procent.

Sterkte

Het rennen, springen en schoppen dat je doet in voetbal helpt je spieren en botten te versterken. Als u maar liefst 90 minuten op uw benen staat, kunt u uw benen uitstekend trainen. Maar je kern-, bovenlichaam- en armspieren spelen ook een rol bij het ondersteunen of stabiliseren van andere bewegingen zoals schoppen, springen, tackelen en de bal blokkeren met je borst. Bovendien grijp je je bovenrug, borst en kern wanneer je de bal kopt. In de Deense studie verbeterden de vrouwelijke voetballers hun gemiddelde botdichtheid met 2 tot 3 procent, wat overeenkomt met het omkeren van drie tot zes jaar botveroudering.

Cognitieve voordelen

Naast de fysieke voordelen is voetballen goed voor je hersenen. Voetbal kan een snel spel zijn dat je geest oefent door snelle beslissingen op het veld te vereisen. Zelfs wanneer het tempo lijkt te vertragen, zijn spelers constant op zoek naar territoriale voordelen en proberen ze zichzelf te positioneren om een ​​pass te ontvangen of een gebied te verdedigen dat de tegenstander kan aanvallen. Voor velen lijkt voetbal op een actiever schaakspel, waarbij de beste concurrenten altijd een aantal stappen vooruit denken.

Overwegingen

Blessures kunnen optreden bij voetbal, met name bij hogere niveaus van competitie, maar u kunt uw risico minimaliseren. Draag de juiste beschermende uitrusting, inclusief voetbalschoenen en scheenbeschermers, plus handschoenen als je een keeper bent. Mannen moeten beschermende cups dragen. Blijf gehydrateerd door veel water of niet-sportdranken te drinken tijdens games en oefeningen. Opwarmen voor wedstrijden en trainingen met vijf tot 10 minuten lichte aerobe activiteit gevolgd door dynamisch rekken. Als je tijdens een wedstrijd verveeld raakt, wees dan niet verlegen om naar de bank te gaan en een teamgenoot je plaats een tijdje te laten innemen.


Bekijk de video: De helende gezondheidsvoordelen van knoflooksap (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kagarg

  Het is eens, nogal nuttige zin

 2. Khairy

  I agree, this remarkable opinion

 3. Nikojin

  Het gebeurt. Over dit thema kunnen we communiceren. Hier of bij PM.

 4. Ardley

  Het spijt me, maar u kon niet meer informatie geven.Schrijf een bericht