Adviezen

Gezondheidsoefeningen om de hele dag te staan


Als je tijdens je werk de hele dag moet staan, is de kans groot dat je een soort spierpijn of stijfheid ervaart. Volgens het Canadian Centre for Occupational Health and Safety kan staand werk zwelling van de benen, spiervermoeidheid, stijfheid in de nek en schouders, spataderen en andere pijnlijke aandoeningen veroorzaken. Om een ​​aantal van die effecten te verminderen, doe je een van deze oefeningen elke 30 minuten of zo gedurende de werkdag. Ga voor elke oefening staan ​​met uw voeten op schouderbreedte uit elkaar en uw knieën zacht.

Hoofd en nek

Stap 1

Strek de nek door uw kin tegen uw borst te drukken, enkele seconden vast te houden en vervolgens het hoofd zo ver mogelijk naar boven en naar achteren te bewegen, enkele seconden vasthoudend.

Stap 2

Draai het hoofd opzij, kijk over de schouder en houd enkele seconden vast wanneer het hoofd zijn stoppunt bereikt. Draai vervolgens langzaam het hoofd naar de andere kant en houd enkele seconden vast.

Stap 3

Kantel het hoofd naar de schouder en zorg ervoor dat het oor de schouder raakt zonder de schouder op te tillen. Houd een paar seconden vast en herhaal dan aan de andere kant.

Schouders

Stap 1

Haal je schouders op naar je nek, houd een paar seconden omhoog. Laat vervolgens uw schouders terugvallen in de neutrale positie.

Stap 2

Cirkel één schouder drie keer naar achteren en herhaal dan met de andere schouder. Draai vervolgens beide schouders tegelijkertijd terug voor nog een aantal herhalingen.

Stap 3

Plaats uw hand op een deurpost of een andere stevige verticale ruimte en stap dan naar voren totdat de arm volledig is uitgestrekt. Druk naar binnen richting de deurpost totdat u een rek in uw schouder voelt. Houd een paar seconden vast en herhaal dan aan de andere kant.

Rug, benen en voeten

Stap 1

Houd met beide handen een stevig middel tot uw taille vast, zoals een bureau of stoel. Plaats een voet iets voor de andere, maak de knieën zacht en buig naar voren, wegtrekkend van het object dat u vasthoudt. Houd die positie enkele seconden vast. Dit kan de bovenrug strekken.

Stap 2

Plaats een voet iets voor de andere. Richt de tenen van de voorste voet op het plafond en buig vervolgens het andere been terwijl u iets naar voren buigt in de taille. Plaats uw handen op de zijkanten van de benen voor evenwicht en houd enkele seconden vast. Dit kan de onderrug strekken.

Stap 3

Richt en buig je voeten een voor een voor verschillende herhalingen aan elke kant. Breng vervolgens een voet omhoog en beweeg de voet in een cirkelvormige richting, eerst de ene kant op en dan de andere voor meerdere herhalingen. Herhaal dit aan de andere kant.

Stap 4

Ga dicht bij een muur staan ​​en plaats uw handen op schouderhoogte op schouderhoogte. Plaats de teen van een voet tegen de muur en leun naar voren, waarbij u de kuitspier enkele seconden strekt. Herhaal dit aan de andere kant.

Stap 5

Ga dichtbij een muur, bureau of ander stevig oppervlak staan. Grijp de enkel van een been met dezelfde hand en knijp het been naar de bil om de quadricep te strekken. Houd een paar seconden vast en herhaal dan aan de andere kant.

Tip

  • Ga verder dan stretchen om letsel en pijn te voorkomen. Het Canadian Centre for Occupational Health and Safety beveelt aan comfortabele schoenen te dragen die de vorm van uw voet niet veranderen, en bij voorkeur schoenen met steunzolen. Ga indien mogelijk op een veiligheidsmat of een vloer van hout, rubber of kurk staan ​​in plaats van beton of metaal. Probeer ook naar buiten te gaan om te wandelen en beweeg je hele lichaam elke dag 10 tot 15 minuten, en neem een ​​krachttraining in je trainingsschema op om het hele lichaam te versterken.


Bekijk de video: Zhigong Institute (Januari- 2022).