Adviezen

Gezondheidstips voor het spierstelsel

Gezondheidstips voor het spierstelsel


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Uw spierstelsel heeft regelmatig onderhoud nodig om gezond en sterk te blijven. Gezond eten helpt ervoor te zorgen dat uw spieren de voedingsstoffen en energieproducerende brandstoffen verkrijgen om goed te functioneren en weefselafbraak te voorkomen. Regelmatige fysieke activiteit bouwt en onderhoudt uw spiermassa en kracht, en vermindert de kans op mogelijk invaliderende verwondingen.

Eet een gebalanceerd dieet

Een voedzaam, uitgebalanceerd dieet is belangrijk voor de gezondheid van uw spieren. Koolhydraten uit fruit, groenten en volkoren voedingsmiddelen leveren energie om je spieren te voeden. Dieeteiwit levert de bouwstenen om uw spiermassa te behouden en dient als reservebrandstof voor energieproductie. Gezonde eiwitbronnen zijn magere melk en zuivelproducten, mager vlees en gevogelte, eieren, vis, zeevruchten, soja, noten en droge bonen. Het eten van een verscheidenheid aan groenten en fruit levert de vitamines en mineralen die nodig zijn voor gezond spieronderhoud en -functie.

Blijf gehydrateerd

Door veel water te drinken, vooral voor en tijdens zware lichamelijke activiteit, blijven uw spieren normaal functioneren en worden krampen voorkomen. Het is gemakkelijk om uitgedroogd te raken wanneer u sport of sport, omdat u veel vocht verliest door te transpireren. Uitdroging kan je spierkracht en uithoudingsvermogen verzwakken, wat je atletische prestaties kan verwoesten.

Opwarmen en stretchen

Het uitvoeren van opwarmoefeningen vóór zware lichamelijke activiteit kan de kans op spierletsel verminderen. Opwarmoefeningen brengen uw spieren in een fysiek actieve toestand door de bloedstroom en lichaamstemperatuur te verhogen, waardoor uw spieren en pezen mogelijk soepeler worden. Wandelen, joggen met lage intensiteit en niet-spannende gymnastiek zijn enkele van de vele manieren waarop u kunt opwarmen. Het is ook belangrijk om uw spieren voorzichtig te strekken voor zware inspanningen om de kans op spier- en peesspanningen te verminderen en uw flexibiliteit te verbeteren. Geef jezelf vijf tot 10 minuten om op te warmen en te strekken voor een training, spel of activiteit.

Houd je kracht vast

Het handhaven van uw spierkracht vereist regelmatige oefening waarbij uw spieren worden gebruikt tegen een vorm van weerstand. Krachttraining kan gebruik maken van vrije gewichten, weerstandsbanden, gewichtsmachines of oefeningen die uw lichaamsgewicht gebruiken om weerstand te creëren. Krachttraining is vooral belangrijk naarmate je ouder wordt, omdat dit soort conditionering helpt het verlies van spiermassa tegen te gaan die optreedt bij veroudering. De American Academy of Orthopedic Surgeons beveelt krachttraining aan waarbij al uw spiergroepen minimaal twee dagen per week betrokken zijn. Heb een dag of meer rust tussen de krachttrainingstrainingen, vooral als u een beginner bent. De oefeningen moeten spiervermoeidheid veroorzaken, maar geen pijn bij krachttraining.

Middelen


Bekijk de video: 4 gezondheidstips voor 's morgens (Mei 2022).