Adviezen

Gezonde BMI voor tienermeisjes

Gezonde BMI voor tienermeisjes


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel BMI, of body mass index, geen perfect systeem is, is het een veel gebruikte maat om de fysieke vorm te analyseren en te bepalen of een persoon ondergewicht, gezond, overgewicht of obesitas heeft. Als u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw tienerdochter, gebruikt u haar metingen om haar BMI te bepalen en, indien nodig, stappen te nemen om haar te helpen gewicht te verliezen.

Categorieën

Bij het invoeren van de metingen van uw tienerdochter in een BMI-calculator, ontvangt u een nummer dat meestal tussen 15 en 35 ligt. Dit nummer plaatst de tiener in een categorie die betrekking heeft op haar ideale gewicht. Een BMI van minder dan 18,5 geeft aan dat de tiener ondergewicht heeft, terwijl een BMI tussen 18,5 en 24,9 aangeeft dat ze een gezond lichaamsgewicht heeft. Als de BMI van de tiener tussen 25 en 29,9 ligt, is ze te zwaar. Een BMI van 30 of meer duidt op obesitas.

Voorbeelden

De BMI voor uw tienerdochter hangt af van twee variabelen - haar lengte en haar gewicht. Als je dochter 5 voet 6 centimeter lang is en 145 pond weegt, heeft ze een BMI van 23,4, wat betekent dat haar gewicht gezond is. Als je dochter 5 voet 4 centimeter lang is en 165 pond weegt, is haar BMI 28,3, wat aangeeft dat ze te zwaar is. Een 5-voet-2 tiener die 185 pond weegt, ontvangt een BMI van 33,8, wat aangeeft dat ze zwaarlijvig is.

BMI-kritiek

Hoewel veel artsen BMI blijven gebruiken om de fysieke gezondheid van een individu te meten, beschouwen sommigen de test als verouderd. Het BMI-systeem dateert uit het begin van de 19e eeuw, toen de gemiddelde persoon lang niet zo groot was als mensen die tegenwoordig leven. Als je tienerdochter atletisch is en regelmatig oefeningen doet om spieren te krijgen voor het sporten, is ze zwaarder dan een gezonde niet-sporter van dezelfde lengte. Haar BMI kan echter aangeven dat ze te zwaar is of zelfs zwaarlijvig, zelfs als ze fysiek gezond is. Als u er niet van overtuigd bent dat BMI de beste test voor uw tiener is, overweeg dan een huidtest die het lichaamsvetpercentage aangeeft.

Veranderingen in levensstijl

Als uw tiener te zwaar of zwaarlijvig is, help haar levensstijlveranderingen aan te brengen om haar fysieke fitheid te verbeteren. Tieners met overgewicht worden vaak volwassenen met overgewicht en het leren van gezonde gewoonten als tiener kan haar gedurende het hele leven helpen. Moedig haar aan om minstens een uur per dag aan lichaamsbeweging te doen en ontmoedig haar om buitensporig veel tijd aan tv te kijken of de computer te gebruiken. Vervang calorierijke, ongezonde voedingsmiddelen in uw huis door caloriearme, gezonde producten.

Middelen


Bekijk de video: Te veel gezonde voeding voor tienermeisjes (Mei 2022).