Adviezen

Warmte-uitputting symptomen van Bikram Yoga

Warmte-uitputting symptomen van Bikram Yoga


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bikram yoga is onder de loep genomen als het gaat om gezondheidsvoordelen versus nadelen. En terwijl de praktijk nog steeds een gezonde aanhang geniet in het hele land, zijn er enkele zaken waar je op moet letten voordat je je yogabroek aantrekt en naar een hete yogastudio gaat. Hitte-uitputting is een zeer reëel gevaar, vooral als je al gevoelig bent voor hoge bloeddruk, zwanger bent of andere risicofactoren hebt. Leer hoe u hitte-uitputting kunt identificeren, zodat uw praktijk geen ernstig probleem wordt en raadpleeg uw arts voordat u zich aanmeldt voor een Bikram-yogales.

Duizeligheid

Een van de eerste en meest herkenbare tekenen van hitte-uitputting is duizeligheid. Duizelig worden kan vooral gevaarlijk zijn tijdens het beoefenen van Bikram, omdat veel van de poses - Balancing Stick bijvoorbeeld - een hoge mate van focus en balans vereisen. Oefenen wanneer u zich duizelig en verward voelt, kan vallen en letsel veroorzaken.

Misselijkheid

Plotseling ziek voelen tijdens het oefenen is een belangrijk waarschuwingssignaal voor hitte-uitputting en het is een algemeen erkende bijwerking voor beginnende Bikram-volgers. Misselijkheid is meestal ook een symptoom van uitdroging; het is je lichaam dat je vertelt dat er iets mis is.

Vermoeidheid en zwakte

Warmte-uitputting wordt ook gediagnosticeerd met een plotseling begin van vermoeidheid of lichaamszwakte. Een ander symptoom van uitdroging en inspanning bij hoge hitte, vermoeidheid geeft aan dat uw lichaam overuren doet om uw kerntemperatuur te verlagen, wat resulteert in overmatige vermoeidheid die u halverwege een reeks dood kan stoppen.

Spierkrampen

Je benen en armen kunnen beginnen te verkrampen als gevolg van hitte-uitputting. Spierkrampen treden meestal op wanneer u gedurende lange tijd in de hitte hebt geoefend zonder het natrium, kalium en water dat door uw lichaam is verloren door overmatig zweten te vervangen. Het gebrek aan kalium en natrium in het lichaam kan ervoor zorgen dat uw spieren pijnlijke krampen krijgen.

Minder zweten

Er wordt verwacht dat je zeker een zweet zult breken tijdens Bikram yoga, maar het is wanneer je stopt met zweten dat je je zorgen moet maken. Een afname van zweetproductie betekent dat uw lichaam geen water meer heeft en u vatbaar bent voor uitputting door hitte. Niet alleen ben je uitgedroogd, maar je lichaam mist het vermogen om zichzelf efficiënt af te koelen.

Het voorkomen

Als je nog steeds geïnteresseerd bent om Bikram te proberen, is preventie altijd de beste methode om mogelijke hitte-uitputting aan te pakken. Drink veel water tijdens een les. Houd het in de buurt en drink vaak, en drink 7 tot 10 gram voor elke 10 tot 20 minuten oefenen. Omdat Bikram-lessen doorgaans meer dan 90 minuten duren, wilt u misschien ook een sportdrank om verloren natrium, kalium en elektrolyten te vervangen.

Als je een teken van hitte-uitputting ervaart, excuseer jezelf dan uit de klas en verlaat de studio. Neem een ​​slok water en neem een ​​pauze van 5 of 10 minuten om je lichaam de tijd te geven weer af te koelen.


Bekijk de video: A Simple and Profound Introduction to Self-Inquiry by Sri Mooji (Mei 2022).