Adviezen

Hoe hartslagmeters verbrande calorieën berekenen

Hoe hartslagmeters verbrande calorieën berekenen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hartslagmeters gebruiken drie factoren om te bepalen hoeveel calorieën u verbrandt tijdens het sporten. De monitor neemt de informatie over uw hartslag of hartslag op en schat met behulp van een wiskundige formule hoeveel calorieën per minuut een persoon van uw leeftijd, gewicht en / of andere factoren verbrandt bij die hartslag.

Gegevensverzameling

De eerste stap bij het verkrijgen van calorie-informatie van een hartslagmeter is om uw persoonlijke informatie in het apparaat te plaatsen. Dit kan uw leeftijd, gewicht, geslacht, hartslag in rust en maximale hartslag omvatten. Hoe meer informatie - en hoe nauwkeuriger de informatie - hoe beter de resultaten. Met behulp van een handmatige formule om uw maximale hartslag te berekenen, zoals het aftrekken van uw leeftijd van 220, krijgt u een algemene benadering van uw maximale hartslag. Als u bijvoorbeeld 35 jaar oud bent, voert u uw maximale hartslagnummer in de monitor in als 185. Om uw hartslag in rust te vinden, plaatst u twee vingers tegen uw pols of nek, tel het aantal pulsen of slagen, u voel in 30 seconden en vermenigvuldig dan met twee. Bereken uw rusthartslag nadat u 's ochtends wakker bent geworden en bereken deze op verschillende dagen opnieuw om het meest nauwkeurige resultaat te krijgen. Deze methoden geven u een algemene schatting van uw maximale en rustende hartslag. Een professioneel toegediende stresstest geeft u de meest nauwkeurige cijfers om een ​​hartslagmeter in te voeren.

Pols

Hartslagmeters meten je hartslag tijdens het sporten om je verbrande calorieën te schatten. Ze doen dit door uw hartslag te tellen via een elektronische ontvanger. Persoonlijke hartslagmeters worden vaak geleverd met een borstriem en polsontvanger, terwijl bij trainingsmachines u vaak een of twee handgrepen van de machine vastgrijpt met een ingebouwde sensor of sensoren. Sommige hartslagmeters zijn apparaten uit één stuk, zoals een ring je draagt. Als u een hartslagmeter draagt ​​terwijl iemand in uw buurt er een gebruikt, kunt u de polssignalen van de andere persoon opvangen. Andere elektronische apparaten kunnen ook interfereren.

Formules

Verschillende fabrikanten gebruiken verschillende formules in hun hartslagmeters om calorieschattingen te berekenen. Als u dezelfde oefening met dezelfde snelheid op dezelfde machine uitvoert met twee verschillende merken hartslagmeters, krijgt u mogelijk verschillende resultaten. De resultaten van de hartslagmeter op een cardio-apparaat dat u gebruikt, kunnen ook andere resultaten weergeven dan de persoonlijke monitor om uw pols. De Consumers Union-organisatie voor het testen van producten ontdekte dat hartslagmeters met een borstband en polsmonitor-configuratie de meest nauwkeurige resultaten opleveren.

Verkeerde interpretatie

Je hartslag kan stijgen en dalen op basis van je emoties, waardoor een hartslagmeter een piek in je hartslagen per minuut interpreteert als verhoogd spiergebruik. Als u bijvoorbeeld tijdens een tenniswedstrijd een hartslagmeter draagt, kan uw hartslag snel stijgen als u begint te verliezen, boos wordt of enthousiast wordt over het terugkomen van een tekort. Je hartslagmeter geeft je meer beweging en meer verbrande calorieën dan je eigenlijk bereikt.

Nauwkeurige vergelijkingen

Zelfs als uw hartslagmeter geen nauwkeurige resultaten oplevert, kunt u toch profiteren van training met één als u deze gebruikt om trainingen met elkaar te vergelijken. Als uw monitor bijvoorbeeld uw verbrande calorieën met 10 procent onderschat, wordt elke training met 10 procent ondergewaardeerd, zodat u kunt vergelijken hoe een loopband calorieën verbrandt in vergelijking met een elliptische trainer, of hoe uw woensdagtraining zich verhoudt tot uw maandagtraining.