Adviezen

Branden zware mensen meer calorieën tijdens het sporten?

Branden zware mensen meer calorieën tijdens het sporten?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De sleutel tot het verliezen van vet om een ​​gezond lichaam te bereiken of te behouden, is meer calorieën verbranden dan u verbruikt. Hoewel iedereen vanwege een aantal factoren met een andere snelheid calorieën verbrandt, verbranden degenen die zwaarder zijn doorgaans aanzienlijk sneller calorieën dan degenen die minder wegen. Je gewicht is een van de drie belangrijkste factoren bij het meten van het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens het sporten en andere activiteiten.

Metabolisme

Je stofwisseling is de snelheid waarmee je calorieën verbrandt, en omdat elk individu uniek is, is ook de stofwisseling van iedereen hetzelfde. Volgens MayoClinic.com zijn de factoren die bijdragen aan uw metabolisme uw lichaamsgrootte en make-up, uw geslacht en uw leeftijd. Hoe groter je bent, zelfs als niet al je gewicht te wijten is aan spieren, hoe sneller je calorieën verbrandt in vergelijking met iemand die kleiner is dan jij. Evenzo verbranden mannen gewoonlijk calorieën sneller dan vrouwen, en jongeren verbranden calorieën sneller dan oudere mensen.

Activiteiten

Je metabolisme bepaalt de snelheid waarmee je calorieën verbrandt, en hoewel veel mensen het verbranden van calorieën associëren met het uitvoeren van een krachtige activiteit, verbrandt iedereen calorieën langzaam, zelfs in rust. Of u nu aan het sporten bent, in een fysieke baan werkt of gewoon dagelijkse taken uitvoert, de drie factoren die van invloed zijn op de snelheid waarmee u calorieën verbrandt, zijn uw gewicht, de intensiteit van de oefening en de duur van de oefening. Hoe zwaarder je weegt en hoe langer en harder je werkt, hoe meer calorieën je verbrandt.

Voorbeelden

Ongeacht de activiteit zullen zwaardere mensen meer calorieën verbranden dan lichtere mensen. Bijvoorbeeld, een persoon van 125 pond verbrandt slechts 120 calorieën tijdens een wandeling van 30 minuten met 3,5 mijl per uur, terwijl een persoon van 185 pond 178 calorieën verbrandt tijdens een wandeling met dezelfde snelheid en lengte. Als dezelfde twee mensen de voorste kruip 30 minuten zwommen, verbrandde de 125-pond persoon 330 calorieën, en de 185-pond persoon zou 488 calorieën verbranden.

Vet verliezen

Het aantal calorieën dat u moet verbranden om een ​​pond vet te verliezen is voor iedereen hetzelfde, ongeacht het gewicht. Een pond vet is gelijk aan ongeveer 3500 calorieën; als zodanig moet je 3.500 meer calorieën verbranden dan je verbruikt om een ​​pond vet te verliezen. MayoClinic.com stelt voor om elke dag meer dan 500 calorieën te verbranden om elke week een pond vet te verliezen.