Adviezen

Welke invloed heeft hoogte op snelheid?

Welke invloed heeft hoogte op snelheid?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een lang frame geeft je een snelheidsvoordeel in bepaalde sporten, maar het kan een nadeel zijn in andere. Je denkt misschien dat een langere passnelheid of grotere benen je van nature sneller zou maken, maar je draagt ​​ook meer gewicht, wat je kan vertragen. Je competitieve drive en liefde voor een sport zullen je een heel eind brengen, maar fysica speelt ook een rol in je algehele succes.

Hardlopen en fietsen

Kleine mensen gaan meestal sneller als het gaat om duursporten waarin je jezelf vooruit moet stuwen, zoals hardlopen en fietsen. Hoewel lange mensen een langere pas hebben waardoor ze met elke stap meer terrein kunnen afleggen, hoeven ze niet per se sneller te zijn. Een korte passnelheid, ongeveer 180 tot 190 stappen per minuut, is het tempo dat de meeste hardloopevenementen wint. Lange elite lopers kunnen hun pas misschien verkorten, maar ze wegen onvermijdelijk meer dan hun kleine tegenhangers. Als je lang bent, moet je meer gewicht verplaatsen terwijl je rent - wat je vertraagt. Hoe minder je weegt tijdens het fietsen, hoe gemakkelijker je snel bergopwaarts kunt trappen.

Zwemmen en roeien

In zwemmen geeft hoogte je een groot voordeel. Een langer lichaam glijdt sneller door het water. Langere atleten hebben ook langere, grotere spieren die hen agressiever kunnen voortbewegen, vooral als het gaat om korte afstanden. Een lang, gespierd persoon kan ook een snellere roeier zijn omdat hij met elke slag meer kracht kan produceren.

Triathlons

Triathlons combineren zwemmen met hardlopen en fietsen. Een lange persoon kan een voordeel hebben in deze wedstrijden omdat, hoewel hij misschien niet de beste is om te rennen en fietsen, hij het eerste deel van de wedstrijd kan winnen: het zwemmen, dat het meest afhankelijk is van techniek en fysica. Zelfs lange triatleten kunnen zichzelf leren competitieve fietsers en hardlopers te zijn.

Uitzonderingen

Er zijn uitzonderingen op de regels van de natuurkunde. Tom Fleming won de New York City Marathon in 1973 en 1975 ondanks het meten van 6-voet-1 en een gewicht van 159 pond. Het hebben van de juiste fysieke eigenschappen kan je een natuurlijk voordeel geven, maar hard werken, strategische training en een sterk verlangen om te slagen zijn ook essentieel in je succes om snel te worden.


Bekijk de video: Het schieten van een vrije trap met curv. Voetbalomgeving (Mei 2022).