Adviezen

Kruiden die zoet smaken

Kruiden die zoet smaken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Planten die zoet smaken kunnen bijzonder nuttig zijn voor het bereiden van bepaalde hartige maaltijden, het maken van likeuren en het garneren van desserts. Ze kunnen ook als vervanging voor suiker fungeren. Met uitzondering van enkele soorten stevia, bieden zogenaamde zoete kruiden slechts een subtiele zoetheid waarvan het onwaarschijnlijk is dat ze aan uw verlangens naar suiker voldoen. Voor diabetici die geen suikerhoudende voedingsmiddelen of dranken kunnen consumeren, kunnen bepaalde kruiden wat zoetheid bieden zonder de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels aanzienlijk te beïnvloeden.

Stevia Herb

Stevia is een soort meerjarig kruid afkomstig uit Zuid-Amerika, met name Paraguay. Het geslacht omvat veel soorten, waarvan sommige erg zoet van smaak zijn. Stevia rebaudiana is bijvoorbeeld de soort die het meest wordt gebruikt als suikervervanger. Het is tussen de 100 en 300 keer zoeter dan tafelsuiker, die is gemaakt van sucrose. Stevia is ook calorievrij en heeft vrijwel geen invloed op de bloedsuikerspiegel. Volgens een reviewartikel uit 2010, gepubliceerd in het International Journal of Food Sciences and Nutrition, heeft stevia eigenschappen die superieur zijn aan andere zoetstoffen en is het bijzonder gunstig voor diabetici en kinderen. Rebaudioside A en stevioside - gezuiverde extracten van Stevia rebaudiana uit het hele blad - worden door de Amerikaanse Food and Drug Administration geclassificeerd als "algemeen erkend als veilig" of kortweg GRAS.

Zoete basilicum

Zoete basilicum - ook wel gewone basilicum genoemd - wordt genoemd vanwege zijn milde zoetheid. Volgens de Universiteit van Minnesota in Duluth hebben basilicumbladeren een zoete, warme smaak en een aromatische geur. Basilicumbladeren worden meestal toegevoegd aan tomatensauzen, salades en pesto spreads. Ze worden ook toegevoegd aan azijn en olie om hun zuurgraad of bitterheid te compenseren. Niet alle basilicum is echter mild zoet. Citroenbasilicum heeft bijvoorbeeld een meer citrussmaak en kamferbasilicum heeft meer een houtachtige of kamferachtige smaak en geur.

Sweet Cicely

Zoete cicely - ook wel Britse mirre genoemd - is een zeer aromatisch kruid dat inheems is in Groot-Brittannië. Zijn grote bladeren worden gebruikt in salades en om medicinale extracten en zoete likeuren te maken. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit kruid relatief zoet en smaakt het vergelijkbaar met zoethout of anijs. Volgens wijlen Margaret Grieve, kruidkundige en culinair expert, smaken de bladeren van zoete cicely "alsof suiker erover is gestrooid".

Dragon

Dragon is een overblijvend kruid dat bekend staat om zijn aromatische bladeren. Afgezien van zijn sterke geur, zijn dragonbladeren ook beschreven als opvallend zoet. Het kruid, dat vers of gedroogd kan worden gebruikt, wordt meestal toegevoegd aan groenten, salades, kip, zeevruchten en eieren. Dragon wordt ook gebruikt om azijn te maken. De mild zoete smaak en het sterke aroma compenseren de zuurheid van het azijnzuur. Margaret Grieve merkte op dat er twee soorten culinaire dragon zijn. Het Russische type is misschien een beetje zoeter, omdat het niet de "eigenaardige scherpte van de Franse variëteit" heeft.


Bekijk de video: 10 DRANKJES VOOR HET SLAPEN GAAN OM BUIKVET TE VERBRANDEN! (Mei 2022).