Adviezen

Biedt Hibiscus betere gezondheidsvoordelen dan andere theesoorten?

Biedt Hibiscus betere gezondheidsvoordelen dan andere theesoorten?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een verfrissend glas ijsthee met hibiscus is een smakelijke traktatie op een warme zomerdag, en een mok hete hibiscusthee is een troost op een koude winterdag. Naast het genieten van de aangename smaak, doe je ook iets goeds voor je gezondheid als je een glas of een mok hibiscusthee hebt. In vergelijking met andere soorten thee, zoals zwart en kruiden, biedt hibiscusthee grote doses van bepaalde voedingsstoffen. Het kan ook helpen bij het afweren van medische problemen, waardoor het een verstandige gezondheidsbeslissing is naast een lekkere verwennerij.

Mineralen

Een portie hibiscusthee van 1 kopje levert ongeveer 20 milligram ijzer. Dat is meer dan de 18 milligram die vrouwen elke dag nodig hebben en meer dan het dubbele van de 8 milligram die mannen dagelijks zouden moeten hebben. IJzer houdt uw immuunsysteem gezond en helpt u bij het vormen en onderhouden van rode bloedcellen. Andere soorten thee, zoals zwart of kamille, leveren niet veel ijzer. Een portie hibiscusthee, zoals de meeste andere soorten thee, bevat slechts kleine hoeveelheden kalium, magnesium en zink.

Vitaminen

Als je een kopje hibiscusthee drinkt, krijg je 43,6 milligram vitamine C, een voedingsstof die een gezonde huid en weefsels bevordert en ervoor zorgt dat je zenuwstelsel goed blijft werken. Dat vertaalt zich naar 58 procent van de 75 milligrammen die vrouwen elke dag nodig hebben en 48 procent van de 90 milligrammen die mannen dagelijks nodig hebben. De meeste andere soorten thee, zoals zwart en kamille, leveren geen vitamine C. Een portie hibiscusthee levert ook 2 milligram thiamine, wat meer is dan respectievelijk 1 milligram en 1,2 milligram vrouwen en mannen heb elke dag. Thiamine helpt je energie te maken uit het voedsel dat je eet en draagt ​​bij aan een gezond zenuwstelsel. De meeste andere soorten thee bevatten geen thiamine, hoewel bepaalde kruidenthee kleine hoeveelheden kunnen bevatten. Hibiscusthee biedt ook kleine hoeveelheden vitamine A, wat de meeste andere theeën niet doen.

Gezondheidsvoordelen

Naast alle vitamines en mineralen die je krijgt van hibiscusthee, kun je ook profiteren van bepaalde preventieve gezondheidsvoordelen, zoals het verlagen van je bloeddruk. Volgens een artikel uit 2004 gepubliceerd in "Phytomedicine", kunnen eigenschappen in hibsiscus een positief effect hebben op hypertensie. Het dagboek suggereert dat deze eigenschappen een diuretisch effect hebben dat je lichaam van natrium helpt ontdoen, maar in tegenstelling tot de meeste diruetica veroorzaakt hibiscus niet ook kaliumverspilling. Dat kan helpen de bloeddruk te verlagen. Een artikel uit 2011 gepubliceerd in "Current Medicinal Chemistry" merkte op dat hibiscus het cholesterolgehalte in het bloed kan verlagen en ook bepaalde soorten kanker kan voorkomen. Het drinken van hibiscusthee kan ook helpen bij de behandeling van patiënten met diabetes, volgens een artikel uit 2009 van het "Journal of Alternative and Complementary Medicine."

Tips en overwegingen

Andere soorten thee, zoals zwart of groen, kunnen ook gezondheidsvoordelen bieden, dus het is een gezond idee om de meeste soorten thee aan uw dieet toe te voegen. De truc met hibiscus, of een andere soort, is om het ongezoet te drinken. Het toevoegen van suiker aan je thee verhoogt het aantal calorieën en te veel suiker is gekoppeld aan hartziekten en ongezonde gewichtstoename.

Drink geen hibiscusthee tijdens de zwangerschap. De website van Drugs.com merkt op dat hibiscus baarmoederbloedingen kan stimuleren. Dat kan gevaarlijk zijn tijdens de zwangerschap, dus vraag het je verloskundige voordat je hibiscus of een ander soort kruidenthee gebruikt, terwijl je zwanger bent. Als u borstvoeding geeft, moet u ook uw arts vragen of hibiscusthee veilig voor u is.

Middelen


Bekijk de video: How Not to Die from High Blood Pressure (Mei 2022).