Adviezen

High Impact Aerobics Vs. Lage impact

High Impact Aerobics Vs. Lage impact


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Krachtige en weinig impact aerobe oefeningen bevorderen zowel de cardiovasculaire gezondheid, verbranden calorieën en helpen u uw ideale gewicht te behouden. Elke methode van aerobe conditionering heeft zijn duidelijke en niet zo voor de hand liggende voor- en nadelen. Of u de ene, de andere of een combinatie van beide kiest, hangt af van uw fitnessdoelen en uw leeftijd en uw gevoeligheid voor letsel.

Verscheidenheid

Sterke aerobics houdt in dat beide voeten regelmatig contact met de vloer verliezen. Tijdens activiteiten met weinig impact blijft daarentegen minstens één voet contact houden met de vloer of het trainingsoppervlak. Voorbeelden van high impact oefeningen zijn high impact aerobic lessen, springtouw, bepaalde soorten dans, hardlopen, joggen en plyometrische training workouts. Low-impact oefening heeft een bredere lijst waaruit u kunt kiezen. Opties zijn onder andere low-impact aerobic lessen, zwemmen, wandelen, dansen, fietsen en sporten op machines zoals de elliptische trainer, de step-stepper, step aerobics, de bovenlichaamergometer en de ligfiets.

Botdichtheid

Snelle, korte uitbarstingen van activiteiten met een hoge intensiteit en een hoge impact, zoals joggen en touwtje springen, werken beter bij het stimuleren van botcellen dan aanhoudende oefeningen met weinig impact, zoals wandelen, meldt professor Maria A. Fiatarone Singh van de Universiteit van Sydney. Ze definieert high-impact aerobics als gewichtdragende oefening waarbij je je gewicht op je beenderen en wervelkolom moet laden nadat je je lichaamsgewicht van de grond hebt getild. Hoewel high-impact aerobics effectiever is dan low-impact activiteit bij het handhaven van de botdichtheid, is het misschien niet haalbaar voor senioren van mensen die al osteoporose ervaren. Low-impact aerobics biedt een haalbaar alternatief.

Het letselconfrum

Sterke aërobe oefening biedt misschien een betere bescherming tegen osteoporose, maar de weg naar botbescherming is geplaveid met mogelijk letsel. Onderzoekers van het Westland Medical Center in Columbus, Ohio vergeleken het letselpercentage van aerobe dans met een lage impact en een hoge impact. Ze voerden een enquête uit onder 275 aerobic-dansinstructeurs en deelnemers om het totale letselpercentage voor elke groep te bepalen, samen met het letselpercentage voor high-impact versus low-impact aerobics. De resultaten van hun studies geven aan dat de high-impact groep een letselpercentage van 35 procent had, vergeleken met 24 procent van de low-impact groep.

Lichaamssamenstelling

Hoewel beide soorten oefeningen de gezondheid ten goede komen, leidt high-impact oefening tot significante verbeteringen in de lichaamssamenstelling, meldt Arthur Weltman van de Universiteit van Virginia. Bij het onderzoek van Weltman waren 27 zwaarlijvige vrouwen van middelbare leeftijd met het metabool syndroom betrokken - een aandoening met risicofactoren zoals buikobesitas, onaanvaardbare cholesterolwaarden en hoge bloeddruk. Het onderzoek verdeelde de vrouwen in drie groepen. De zeven vrouwen in de controlegroep veranderden hun activiteitsniveau niet. Elf vrouwen trainden vijf dagen per week met een lage intensiteit; en negen voerden twee dagen per week lage intensiteitsoefeningen uit en drie dagen per week hoge intensiteitsoefeningen. Oefening met lage intensiteit omvatte lopen, terwijl hoge intensiteit oefening met lopen en joggen betrof. De groep met hoge intensiteit vertoonde de meest significante vermindering van het totale buikvet, onderhuids buikvet en visceraal buikvet.


Bekijk de video: Fitness Fatburner zum Abnehmen - High Impact Training Fortgeschrittene - Fit mit Anna - HD (Mei 2022).