Adviezen

Wandelspieren versus hardloopspieren

Wandelspieren versus hardloopspieren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wandelen en rennen lijken erg op elkaar. Het lichaam is rechtop en beweegt in een rechte lijn, de ene voet na de andere. Maar het verschil in snelheid tussen hardlopen en wandelen beïnvloedt hoe de spieren worden gebruikt. Wandelen omvat meestal meer beklimmingen en afdalingen dan hardlopen, wat ook je spiergebruikspatroon verandert.

Bergopwaarts wandelen

Bergop wandelen omvat enkele van de grootste spieren van het lichaam, de gluteus maximus en de quadriceps, ook bekend als de billen en dijen. Je zult ook je hamstrings voelen, en de gastrocnemius, plantaris en soleus, de spieren in je kuiten. Afhankelijk van hoe steil je beklimming is, kan je hart ook hard werken. Je zult je buikspieren en de lenden- en rugspieren in je rug gebruiken om je rechtop te houden. Als je een zware rugzak draagt, voel je je rugspieren nog meer.

Bergafwaarts wandelen

Wanneer je bergaf wandelt, werken je spieren niet zo hard als op de weg naar boven. Nu trekt de zwaartekracht je naar beneden, vooral als je een rugzak draagt. De quadriceps werken hier als remmen en proberen de schok uit de gewrichten te houden. Hoe sneller je gaat, hoe meer impact je zult voelen. Bergafwaarts wandelen is een veel voorkomende oorzaak van kniepijn. Het kan helpen om kleinere stappen te zetten, zijwaarts te lopen of een wandelstok te gebruiken.

Lopende spieren

Veel beenspieren werken samen tijdens het hardlopen. Je quadriceps, hamstrings en gluteus maximus worden in actie gebracht. De heupflexoren - zowel je iliacus als je psoas major - til je been op voor elke stap. Je soleus, gastrocnemius en plantaris zijn verantwoordelijk voor het buigen van je knie en plantaire buiging van je enkel - dat wil zeggen, in een positie komen waar je tenen onder de enkel zijn.

Kalf Efficiëntie

Een studie uit 2012 aan de North Carolina State University ontdekte een interessant verschil tussen lopen in een loop- en hardlooptempo. Met behulp van high-speed motion-capture tools, echografie en een loopband concentreerden onderzoekers zich op het gedrag van de gastrocnemius tijdens het lopen en rennen. Deze kuitspier grijpt vroeg in je pascyclus aan en strekt je achillespees uit, die je snel terugschuift en beweegt. Onderzoekers ontdekten dat hoe sneller je gaat, hoe meer deze spier versnelt. Maar met snelheid verliest de gastrocnemius kracht en efficiëntie. Wanneer u echter uw gang verandert van lopen naar rennen, vertraagt ​​de gastrocnemius en wordt deze efficiënter. Dit kan verklaren waarom het bij bepaalde snelheden veel gemakkelijker is om te joggen dan te lopen.Opmerkingen:

  1. Berdy

    Geen slechte site, ik wil vooral het ontwerp opmerken

  2. Meztigal

    Ik weet hoe het nodig is om binnen te komen, schrijf naar het persoonlijke

  3. Josue

    Ja, dat is het verstaanbare antwoordSchrijf een bericht