Adviezen

Wandelen voor senioren

Wandelen voor senioren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Senioren moeten sporten om zo gezond mogelijk te blijven. Een studie gepubliceerd in het "Journal of the American Geriatric Society" toonde aan dat senioren die minstens vier uur per week liepen hun risico op ziekenhuisopname als gevolg van cardiovasculaire gebeurtenissen verminderden. Een manier om dit doel te bereiken is wandelen. Locatie bepaalt waar je kunt wandelen vanwege natuurlijke paden en paden, en in sommige gevallen is de tijd van het jaar veilig om dit te doen. Hoewel dit geldt voor mensen van alle leeftijden, moeten senioren rekening houden met verschillende overwegingen voordat ze aan een parcours beginnen.

Gezondheidsvoordelen

Volgens Cleveland Seniors hangt de kwaliteit van de oefening samen met drie factoren: frequentie, duur en intensiteit. Hoewel wandelen minder krachtig is dan andere vormen van lichaamsbeweging, biedt het nog steeds dezelfde voordelen voor een betere bloedsomloop en cardiovasculaire gezondheid. Wandelen kan senioren motiveren om verder te lopen dan tijdens een typische wandeling door de buurt. Wandelen maakt deelname van andere leden van het gezin mogelijk, wat senioren verder kan motiveren om op regelmatige basis door te gaan.

Mobiliteitshulpmiddelen

Mobiliteitshulpmiddelen dienen om de kans op vallen te verminderen, gewicht van een pijnlijke of gewonde joint te houden of een transportmethode te bieden om vlakke proeven te onderhandelen met een scooter of rolstoel. De Arthritis Foundation meldt dat meer dan de helft van de mensen ouder dan 65 een vorm van artritis heeft. Tijdens het wandelen moeten deze personen, of senioren met gewrichtsproblemen, met hun arts praten over de noodzaak van hulpmiddelen voor loophulpmiddelen.

Uitdroging

Wandelen kan leiden tot uitdroging of een onbalans in elektrolyten. Dit kan gebeuren door overmatig wandelen of door hitte tijdens een wandeling. Senioren lopen vooral het risico op uitdroging, en volgens een studie gepubliceerd in "The Journal of the American Medical Association", kunnen uitdrogingsverschijnselen bij senioren niet voor de hand liggen, dus senior wandelaars moeten de juiste voorzorgsmaatregelen nemen en veel vloeistoffen drinken op het pad. Senioren moeten ook voorzorgsmaatregelen nemen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon en extra zonnebrandcrème op blootgestelde delen van het lichaam plaatsen.

Tips

Plan de wandeling op basis van fitnessniveau en vermogen. Onderzoek de beschikbare paden in het gebied, en als oudere volwassenen mobiliteitsproblemen hebben, kies dan een vlakke en gemakkelijk te onderhandelen route met behulp van hulpmiddelen. Draag lichtgewicht kleding als je in een warm klimaat wandelt en bereid je voor op temperatuurveranderingen als de wandeling een significante hoogteverschuiving omvat. Comfortabele wandelschoenen zijn cruciaal voor veiligheid en ondersteuning. Neem altijd een noodpakket mee met EHBO-uitrusting, extra voedsel en een manier om met anderen te communiceren als dat nodig is. Houd er rekening mee dat mobiele telefoons mogelijk niet werken in wandelgebieden verwijderd van woonwijken.

Middelen


Bekijk de video: 2019 Senioren ontbijtwandeling mei (Mei 2022).