Adviezen

Tips om op koers te blijven voor gewichtsverlies

Tips om op koers te blijven voor gewichtsverlies


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het volgen van een afslankplan kan lastig zijn. De gezondheidsvoordelen zijn duidelijk: de Centers for Disease Control and Prevention stellen dat zelfs een matig gewichtsverlies van 5 procent van uw lichaamsgewicht uw gezondheid kan verbeteren. Uw risico op diabetes en hartaandoeningen neemt af met uw gewicht. Geduld is de sleutel als het gaat om op koers te blijven met gewichtsverlies. Het afwerpen van het pond is een geleidelijk proces. Het aanpassen van je vooruitzichten en het heroverwegen van je doelen kan je helpen op koers te blijven.

Stel realistische doelen

Creëer realistische doelen voor gewichtsverlies om jezelf op het goede spoor te houden. Als je een doel stelt dat te groot, onredelijk of onrealistisch is, kan dit je voortgang saboteren. Wanneer je een doel stelt dat onbereikbaar lijkt, kun je gemakkelijker opgeven omdat je niet het gevoel hebt dat je vooruitgaat. MayoClinic.com stelt voor om SMART-doelen te stellen: doelen die specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en in de tijd beperkt zijn. Doelen die u kunt opsplitsen in gemakkelijk uit te voeren taken zoals 20 minuten wandelen, drie keer per week voor de volgende maand, zijn SMART en realistisch. Hetzelfde geldt voor het maken van scenario's over uw voedselinname. In plaats van te zeggen dat je nooit meer frisdrank drinkt, probeer je je frisdrankconsumptie met één blik per dag te verminderen voor de volgende week en het daarna de week erna meer te verlagen. Kleine, gemakkelijk te bereiken doelen beperken uw focus, waardoor het gewichtsverlies beter zichtbaar is.

Voortgang bijhouden

Volg uw voortgang om uzelf verantwoordelijk te houden. Uw definitie van vooruitgang kan verschillen van die van anderen, maar houd bij wat belangrijk voor u is. Noteer uw loopkilometers, controleer uw gewicht, pas kleding aan om te zien of de pasvorm is verbeterd, of houd bij wat u het belangrijkst vindt als u gewicht verliest. Houd een voedingsdagboek bij om uw inname te volgen. Soms is het zien van alles wat je op een dag in zwart-wit eet voldoende stimulerend om een ​​extra snack weg te nemen of gezondere keuzes te maken. Doe regelmatig welk trackingprogramma voor u werkt om uzelf op het goede spoor te houden.

Verander je levensstijl

Veranderend uw levensstijl permanent in plaats van uw calorieën voor een korte tijd te verminderen kan u helpen op het goede spoor blijven voor uw gewichtsverliesreis en zal u helpen uw streefgewicht te behouden. De Academie voor Voeding en Dieetleer legt uit dat het in balans brengen van uw voedingskeuzes met fysieke activiteit een gezonde levensstijl is om u te helpen een gezond gewicht te behouden. Als u zich ertoe verbindt om uw dagelijkse hoeveelheid beweging te verhogen en gezondere voedselkeuzes te maken uit elk van de basisvoedingsgroepen - produceren, volle granen, magere eiwitten en magere zuivelproducten - kunt u het gewicht mogelijk meer verminderen sneller dan wanneer je gewoon minder snacks eet of kleinere maaltijden eet.

Ontbijt eten

Sla geen ontbijt over - of lunch of diner trouwens - wanneer u probeert af te vallen. Volgens de CDC aten mensen die het meest succesvol zijn met een afslankprogramma elke dag ontbijt en waren ze consistent met hun maaltijdschema's. Maaltijden overslaan kan later op de dag bijdragen aan te veel eten. Je hebt ook meer kans om slechte voedselkeuzes te maken als je erg honger hebt. Zelfs als u geen 'ochtendmens' bent, neem dan een kleine maaltijd, zoals een stuk fruit of volkoren toast, om uw systeem op te starten.


Bekijk de video: Tips voor Afvallen - De moeilijkste momenten! OPTIMAVITA (Mei 2022).