Adviezen

Welke heupspieren worden gebruikt terwijl u uw been op de grond laat zakken tijdens een beenlift?

Welke heupspieren worden gebruikt terwijl u uw been op de grond laat zakken tijdens een beenlift?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De rechte been hefoefening kan worden gedaan vanuit een liggende of staande positie. Hoe dan ook, het ontwikkelt een spier aan de voorkant van je heupen. Om te bepalen welke spier verantwoordelijk is voor het laten zakken van het been terug naar de vloer, moet je het verschil begrijpen tussen een concentrische en excentrische contractie.

Primaire spier

Tijdens een liggende of staande beenlift voert uw heup flexie uit, wat betekent dat uw bovenbeen naar voren en naar uw borst wordt opgetild. Volgens ExRx.net is de iliopsoas-spier verantwoordelijk voor de afhandeling van deze beweging. De iliopsoas is een spiergroep die bestaat uit de illiacus en psoas. De iliopsoas is de grootste en sterkste van de heup flexor spiergroep.

Synergistische spieren

Een synergistische spier is een spier die bijdraagt ​​aan een beweging en die de primaire spier helpt. Tijdens de beenliftoefening dienen de andere heupflexoren als synergisten. De heupflexspiergroep bestaat uit de tensor fasciae latae, rectus femoris, sartorius, pectineus, adductor longus en adductor brevis. Al deze spieren bevinden zich aan de voorkant van je heupgewricht.

Soorten weeën

Tijdens de liggende beenliftoefening, terwijl u uw been van de vloer tilt, voeren uw iliopso's en andere heupflexoren een concentrische samentrekking uit. Dit betekent dat ze samentrekken en inkorten, waardoor uw been naar het plafond wordt getild. Als u uw been echter weer op de grond laat zakken, zijn het nog steeds uw iliopso's en heupflexoren die het werk afhandelen. Zwaartekracht trekt naar beneden op je been, zodat je heupbuigers excentrisch samentrekken om je been op de grond te houden en te voorkomen dat het in de grond slaat. Wanneer een spier excentrisch samentrekt, betekent dit dat deze samentrekt terwijl deze langer wordt.

Betekenis

Wanneer een spier excentrisch samentrekt, hoeft er niet zoveel spiervezels te worden aangetrokken. Hierdoor kunnen uw spieren meer weerstand aan tijdens de excentrische component van de oefening. Daarom voelt het tijdens de beenlift gemakkelijker om je been naar de grond te laten zakken dan wanneer je je been optilt. De excentrieke component van de beenlift kan voordelig zijn voor degenen die een van hun heupen hebben verwond en toch in staat zijn om te revalideren. Er zijn aanwijzingen dat het voltooien van excentrische contracties op één ledemaat kracht kan ontwikkelen in het ledemaat dat niet wordt gebruikt. Daarom heeft de beenliftoefening op één been het vermogen tot neuromusculaire ontwikkeling en dus krachtverbeteringen in het gewonde been.


Bekijk de video: Heupklachten (Mei 2022).