Adviezen

De rol van de Hip Flexor in een squat

De rol van de Hip Flexor in een squat


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Professionele en recreatieve atleten zoals hardlopers en voetballers zijn afhankelijk van sterke heupflexoren voor snelheid, behendigheid en optimale sportprestaties. Atleten voeren vaak squats uit als onderdeel van een krachttraining om kracht en spiermassa op te bouwen in spieren van de benen, heupen en billen. De heupflexoren zijn geen hoofdspier die wordt gebruikt om een ​​squat uit te voeren, maar deze spieren beïnvloeden wel je vermogen om een ​​squat uit te voeren.

Heupflex anatomie

De drie hoofdspieren die heupflexie of beweging van uw been naar voren en weg van uw lichaam uitvoeren, zijn de iliacus, psoas en rectus femoris. Deze spieren lopen vanaf de voorkant van je bekken, onderste wervelkolom en bovenste dij en hechten zich aan je dijbeen - het grote bot in je dijbeen. De rectus femoris-spier loopt langs de voorkant van je been, kruist je kniegewricht en hecht aan het scheenbeen - het bot aan de voorkant van je onderbeen. De rectus femoris voert ook knieverlenging - of rechttrekken uit. De heupbuigerspieren worden aangedreven door de femurzenuw.

Heup Flexor Strakheid

Strakke heupflexoren beïnvloeden uw vermogen om een ​​squat uit te voeren. Heupextensoren - in je billen - zijn de primaire spieren die bij de squat betrokken zijn. Heupflexoren zijn de antagonist van de heupextensoren - ze bevinden zich aan de andere kant van het gewricht en bewegen het lichaamsdeel in de tegenovergestelde richting. Strakke heupbuigerspieren voorkomen dat je heupextensoren je bekken volledig rechttrekken als je uit de squat komt en rechtop gaat staan. Strakke heupbuigers trekken ook aan je bekken terwijl je hurkt en maken het moeilijk om je rug recht te houden.

Bekkenstabiliteit

De heupbuigerspieren zijn verantwoordelijk voor het handhaven van de bekkenstabiliteit terwijl de heupextensorspieren een squat uitvoeren. De heupbuigerspieren hechten zich aan de voorkant van het bekken vast, terwijl je heupextensorspieren zich hechten aan de achterkant van je bekken. Terwijl je heupextensoren samentrekken - of verkorten - tijdens de squat, wordt je bekken naar achteren getrokken in een achterste bekkenkanteling. De heupbuigerspieren trekken samen om uw bekken te stabiliseren - trekken het in de richting van een voorste bekkenkanteling. Als de sterkte van je heupflexoren en extensoren in balans is, mag je bekken niet bewegen terwijl je een squat uitvoert.

Diepe Squat

De diepe squat - je heupen laten vallen onder de hoek evenwijdig aan de grond en je knieën meer dan 90 graden buigen - verhoogt de activiteit in je heup flexoren. Terwijl je dijen voorbij de parallel aan de grond bewegen, trekken deze spieren samen en worden ze korter om je heupen lager dan je knieën in een volledige diepe gedrongen positie te brengen.


Bekijk de video: Can't Squat? Fix Your Hips! FULL ROUTINE (Mei 2022).