Adviezen

Hoe een dubbele voorhand te raken in tennis

Hoe een dubbele voorhand te raken in tennis


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Mensen kunnen het je moeilijk maken als je wilt leren een dubbele forehand te raken. Deze nee-zeggers geloven dat het schot misschien een goed leermiddel is voor een kind, maar het is een inferieur schot. Deze mensen hebben in één opzicht gelijk: als je niet de snelheid hebt om naar beneden te rennen, is de dubbele voorhand niet ideaal omdat het bereik kleiner is. Dat betekent dat je sneller moet rennen om bij de bal te komen dan met een eenhandige hand. De dubbele voorhand kan u echter meer kracht, controle en een stabielere swing geven. Als mensen twijfelen aan de geldigheid van dit schot, laat ze dan de manier waarop voormalig tennisprofessional en meerdere Grand Slam-winnaar Monica Seles speelden herzien ze versloeg Steffi Graf in 1992 in de French Open met haar kenmerkende dubbele voorhand.

Greep

Met een backhand met twee handen voor een rechtshandige speler, bevindt de linkerhand zich bovenaan en de rechterhand onderaan. Een manier om de dubbele voorhand te raken, is om deze greep om te keren, door de rechterhand bovenaan en de linkerzijde onderaan te plaatsen, net zoals bij een honkbalknuppel. Het voor de hand liggende nadeel is het constant wegknippen van de handen tijdens een punt. Een manier om dit te omzeilen is om de grip hetzelfde te houden. Je houdt je linkerhand bovenaan en je rechterhand onderaan voor beide. Fabrice Santoro uit Frankrijk gebruikte deze methode en zijn swing leek soms op een houthakker die een boom omhakt, volgens USTA Southwest.

Terugnemen en contact opnemen

Begin met de racketkop op heuphoogte of lager en ga vroeg naar de bal. Je doel zou moeten zijn om een ​​consistent, betrouwbaar schot te hebben. David W. Smith, hoofdredacteur van TennisOne, wees op dit citaat met betrekking tot de dubbele forehand: "Er is niets mis met het raken van dezelfde oude saaie winnaars." Terwijl u contact maakt met de bal, moeten uw ellebogen worden gebogen in een hoek van 90 graden, en je niet-dominante arm moet naast je lichaam zijn.

Volgen door

Probeer je niet een weg te banen door het schot met alleen je armen. Het gebruik van twee handen helpt je lichaam op natuurlijke wijze rond te rollen, waarbij je romp en benen worden opgenomen. Dit geeft het schot kracht. Alleen op je arm vertrouwen komt vaker voor bij een eenhandige voorhand, daarom is de dubbele voorhand meestal een krachtiger schot. Houd beide voeten geaard tot na contact met de bal, op welk punt uw achterste voet in de richting van de bal moet draaien.

Voetsnelheid ontwikkelen

Zodra tegenstanders zien dat je een dubbele forehand gebruikt, zullen ze je waarschijnlijk naar de bal laten rennen, in de hoop dat je deze niet op tijd kunt bereiken. Bereid je hierop voor door de bal met elke houding te kunnen raken. Oefen met een open houding - lichaam gericht naar het net - wanneer je een hoge of brede bal hebt. Raak met een vierkante stand - tegenovergestelde schouder tegenover het net - voor een lage of korte bal die je door het midden wilt sturen.


Bekijk de video: Week 0, continued (Mei 2022).