Adviezen

Hoe hockey crossovers te doen

Hoe hockey crossovers te doen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hockey wordt het snelste spel ter wereld genoemd. Om een ​​succesvolle speler te zijn, heb je snelheid nodig. Hockeyspelers gebruiken een techniek die de crossover wordt genoemd om snelheid op te bouwen door bochten. De techniek is moeilijk voor beginners, waarbij de schaatser zijn buitenste schaats over zijn binnenste schaats moet kruisen. Het beheersen van deze vaardigheid zal je snelheid beter verbeteren dan wat dan ook.

Positionering

Buig je knieën lichtjes om jezelf in een typische hockeyhouding te plaatsen. Houd je hoofd omhoog en draai het in de richting waarin je gaat schaatsen. Hierdoor kunt u duidelijk zien waar u naartoe gaat. Richt je stok in de richting waarin je schaatst. Door met je stok te wijzen, kom je in je bochten en lijn je je schouders uit met de bocht. Draai ten slotte je heupen in de bocht; dit geeft u de hefboom die u nodig hebt om uw crossovers efficiënt te doen. Pas op dat u niet met uw schouder tegen de bocht leunt; je schouders moeten parallel blijven aan het ijs.

Schrijden

Begin met schaatsen op jouw beurt. De voet die naar beneden komt, moet zich altijd dichter bij de binnenkant van de bocht bevinden dan uw andere voet. Dit is gemakkelijk voor de binnenvoet, omdat het van nature naar beneden komt. Het is moeilijker om dit met de buitenste voet te doen, omdat deze je binnenste voet moet oversteken. Til de buitenste voet omhoog en over de binnenste voet en plaats deze ongeveer een centimeter dichter bij de binnenkant van uw draai dan de binnenste voet.

Duwen

Richt de bal van je voet naar beneden, zodat het eerste deel van je schaats het ijs raakt. Als je hiel eerst naar beneden komt, betekent dit dat je uit de juiste positie staat en kracht verliest. Graaf je mes in het ijs en duw af met je teen. Dit geeft je de kracht die je nodig hebt om snelheid te krijgen als je de hoek om gaat.

Achterwaarts

Stel jezelf in dezelfde positie in om achteruit te kruisen. In plaats van te kijken waar je naartoe gaat, zul je kijken naar waar je vandaan komt. Kruis je buiten skate achter de binnen skate, en duw af met de binnen skate. Wanneer je de buitenste schaats achter de binnenste schaats kruist, zorg er dan voor dat deze ongeveer een centimeter dichter bij de binnenkant is dan de binnenschaats. Net als bij voorwaartse cross-overs stap je op de teen van de skate en duw je ermee weg.


Bekijk de video: Crossovers Beginner to Advanced - Forwards and Backwards - Skating Series Episode 10 (Mei 2022).