Info

Wat doen armcirkeloefeningen om uw schouder te helpen?


Armcirkels zijn kleine, repeterende armbewegingen die de spieren van je armen en schouders kunnen helpen spannen en strekken, inclusief je trapezius en deltoids. Ze hebben geen apparatuur nodig en zijn gemakkelijk te doen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor beginners. Deze oefening biedt verschillende voordelen voor je schouders en kan je op weg helpen naar een gezond, strak lichaam.

Basiskennis armcirkel

Om een ​​armcirkel te doen, sta rechtop met je armen uitgestrekt aan weerszijden van je lichaam. Beweeg je armen langzaam in cirkels zonder je polsen of ellebogen te draaien. Naarmate u meer gewend raakt aan de beweging, neemt u het tempo op voor een intensievere training, terwijl u zich nog steeds concentreert op het behouden van de juiste vorm. Als je de intensiteit nog meer wilt verhogen, probeer dan een handgewicht vast te houden waarmee je nog steeds comfortabel acht tot 10 armcirkels kunt doen.

De schouders strekken

In een wereld waar veel mensen hun dagen achter een computer doorbrengen, is schouderpijn een veel voorkomend probleem. Regelmatig rekken van je schouderspieren maakt de spieren losser en voorkomt pijnlijke spierknopen. Schoudercirkels maken uw schouderspieren losser en verhogen de bloedcirculatie naar het gebied, wat u kan helpen sneller te herstellen van verwondingen, effectiever spieren op te bouwen en uw algehele lichamelijke gezondheid te verbeteren.

Toning van de schouders

Armcirkels zijn een calisthenische oefening die uw trapezius, deltoïden en de spieren van uw bovenarmen dwingen om samen te trekken en te ontspannen. Dit kan helpen de spierspanning te verbeteren en kan je helpen om in de loop van de tijd spieren op te bouwen. Als je ook vetverbrandende oefeningen doet, zoals regelmatig hardlopen of fietsen, zien je armen er dunner en gespierder uit. Het toevoegen van gewichten aan je armcirkelroutine kan de snelheid verhogen waarmee je spieren opbouwt. De krachtopbouwende voordelen van armcirkels zijn ook niet alleen oppervlakkig. Naarmate je sterker wordt, kun je ook merken dat je minder moeite hebt met tillen, houding en andere dagelijkse bewegingen.

Gewrichtspijn verlichten

Het schoudergewricht bestaat uit de opperarmbeen en het schouderblad, evenals verschillende spieren en ligamenten. Armcirkels helpen dit gewricht door zijn volledige bewegingsbereik te bewegen. Dit kan helpen bij het verlichten van gewrichtspijn bij mensen met gewrichtsproblemen en, als u nog nooit gewrichtspijn heeft gehad, kan het u helpen voorkomen dat het zich ontwikkelt. Als u gewrichtspijn voelt terwijl u armcirkels doet, stop dan met de oefening en raadpleeg uw arts voordat u doorgaat.