Adviezen

Een golfbal raken in modder

Een golfbal raken in modder


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Fervente golfers zijn zelden tevreden om te wachten op perfecte weersomstandigheden voordat ze een ronde spelen. Maar als je in de regen speelt, of als je de baan raakt nadat een douche is afgelopen, heb je misschien te maken met modder. Pas je swing aan, en mogelijk je clubselectie, als je bal in de modder reist, of als hij wat modder opneemt tijdens het rollen. Wanneer je daadwerkelijk in de modder bent, gebruik dan een ondiepere downswing en sla de bal met je clubhoofd omhoog zodat je de bal slaat, niet de modder.

Raken uit de modder

Stap 1

Verbreed uw normale houding. Dit betekent meestal dat u met uw voeten een beetje breder staat dan schouderbreedte uit elkaar.

Stap 2

Speel de bal iets verder naar voren dan normaal.

Stap 3

Choke neer op de club ongeveer 1/2 inch.

Stap 4

Overweeg het gebruik van één club minder dan normaal. Door een kleinere downswing te gebruiken en de bal naar voren te spelen, zul je waarschijnlijk een lager schot raken met minder backspin. Dus als je normaal gesproken een 6-ijzer speelt, overweeg dan om een ​​7-ijzer te gebruiken.

Een bal raken die door modder gaat

Stap 1

Observeer de bal om te zien waar de modder vastzit. Verplaats de bal echter niet als u volgens de regels van golf speelt. Je kunt de bal ook niet optillen en schoonmaken tenzij je op de green staat.

Stap 2

Markeer je bal, til hem op en maak de bal alleen schoon als je op de green staat. Vervang de bal en put dan zoals normaal. Als u niet op de green staat, gaat u verder met stap 3.

Stap 3

Pas je doel aan, rekening houdend met het feit dat de bal in de tegenovergestelde richting van de modder zal bewegen. Als er bijvoorbeeld modder aan de rechterkant van de bal is, zal deze waarschijnlijk naar links buigen.

Stap 4

Gebruik een club met minder loft dan normaal om de spin van de bal te verminderen. Als je normaal gesproken bijvoorbeeld een ijzer 6 zou raken, gebruik dan een ijzer 5.

Stap 5

Zwaai een beetje zachter dan normaal om de spin van de bal verder te verminderen. Maar zorg ervoor dat je het volgt.

Tip

  • Als je de bal in de fairway slaat, of op een ander fairway-hoog gras, heb je recht op gratis verlichting onder de Golfregels als je bal in modder landt en onmiddellijk wordt ingebed op de plek waar het landt. Je mag de bal optillen, schoonmaken en laten vallen zonder straf. Als de modder deel uitmaakt van de grond die wordt gerepareerd of in abnormale grondomstandigheden ligt, hebt u ook recht op gratis verlichting. Baan- of toernooifunctionarissen kunnen je vertellen of een van deze situaties van toepassing is. Als je denkt dat een bal die je in de modder hebt geslagen niet kan worden gespeeld, maar niet is ingebed, kun je de bal optillen, schoonmaken en laten vallen, maar moet je een straf van één slag nemen.


Bekijk de video: Instructie Herfst: Modderchip (Mei 2022).