Adviezen

Wat doet honing voor jou na je training?

Wat doet honing voor jou na je training?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Direct nadat u uzelf door de opwindende inspanning van een training hebt gebracht, moet u uw lichaam bijtanken. Je moet er iets in stoppen dat zal beginnen met het repareren van spierschade en je in het algemeen zal helpen herstellen. Omzeil het fastfood en kies voor iets veel gezonder. Als je kijkt naar de voordelen die honing te bieden heeft, zou je denken dat het van nature op maat is gemaakt als je voeding voor na de training.

Behoudt bloedsuikerspiegel

Afhankelijk van hoe intensief je training was en of je van tevoren behoorlijk hebt volgetankt, kan je bloedsuiker gevaarlijk laag worden. Na een training een eetlepel honing of twee is een effectieve manier om je bloedsuikerspiegel op peil te houden. Zelfs als je de gevarenzone niet betreedt, zal honing je lichaam bijtanken en je energie geven voor alles wat je daarna moet doen.

Helpt bij herstel

Spiergroei en herstel gaan hand in hand, en ze worden allebei verbeterd door wat post-workout voeding te krijgen. De 30 tot 45 minuten na uw training wordt de anabole fase genoemd, de tijd waarin uw lichaam gaat werken om spieren op te bouwen en te herstellen. Het is een ideaal moment om de energievoorraden van uw systeem te herladen. Koolhydraten en eiwitten zijn beide nuttig voor dit doel en nog effectiever wanneer ze samen worden gebruikt. Toegevoegd aan een eiwitshake en fungeert als de koolhydraatcomponent, kan honing je lichaam helpen om het meeste te halen uit het anabole venster van spieropbouw en -herstel dat begint wanneer je training eindigt.

Biedt antioxiderende voordelen

Terwijl u tijdens een training uw lichaam uitdaagt, doet u meer dan alleen maar brandstof verbranden. Je laat je lichaam ook kwetsbaar voor de effecten van oxidatie, die al je lichaamsweefsels en je immuunsysteem kunnen beïnvloeden. Honing is nuttig als een supplement na de training omdat het antioxidanten bevat. Vooral donkere honing kan bijna net zoveel antioxidanten bevatten als spinazie en knoflook. Dus na een training genieten van een dosis honing kan uw immuunsysteem helpen werken om de gezondheid van uw spieren en de rest van uw lichaam te behouden.

Past in een Raw-Food Dieet

Honing wordt aanbevolen door sportdiëtisten en personal trainers zoals Matt Siaperas voor een gezonde, snelle opname van energie. Het is waar dat honing boordevol vitamines, mineralen, aminozuren, antioxidanten en enzymen zit, allemaal goed voor je en van vitaal belang voor een optimale gezondheid, maar alleen als het zich in een onbewerkte vorm bevindt. De methode voor het verwerken van honing loogt de voeding uit, waardoor de gunstige effecten die u vertrouwt op honing, worden verminderd of in sommige gevallen worden geëlimineerd. Als je na een training honing gebruikt voor de hier vermelde voordelen, zorg er dan voor dat je rauwe honing eet.


Bekijk de video: Waarom houden mannen van billen? - GALILEO (Mei 2022).