Adviezen

Welke hormonen worden geproduceerd om het lichaam energie te geven om te trainen?

Welke hormonen worden geproduceerd om het lichaam energie te geven om te trainen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hormonen zijn chemische stoffen in het lichaam die dienen als boodschappers, die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van verschillende lichaamsprocessen. Hormonen worden geproduceerd door organen en klieren en worden uitgescheiden in de bloedbaan, wat van invloed is op functies zoals metabolisme, voedingsstoffen en vochtbalansen. Deze en andere functies die door hormonen worden beïnvloed, helpen uw lichaam energie te geven voor fysieke activiteiten zoals sporten.

Epinefrine

Epinefrine is een hormoon dat wordt geproduceerd in de medulla, dat deel uitmaakt van de bijnieren, gelegen op de nieren. Ook adrenaline genoemd, stimuleert epinefrine de productie van een stof die de activiteit van cellen reguleert. Wanneer de epinefrine niveaus stijgen - zoals tijdens het sporten - gaat het lichaam in een "vecht of vlucht" modus. Dit betekent dat je sterker, alerter en energieker wordt.

Schildklier stimulerend hormoon

Uw schildklier beheert uw metabolisme en anabolisme, dit zijn processen die de glucose en het vet in uw lichaam omzetten in energie. De schildklier beheert deze processen door productie en regulering van de hormonale stoffen triiodothyronine of T3 en thyroxine of T4. Schildklierstimulerend hormoon, geproduceerd in de hypofyse, stimuleert de schildklier om T3 en T4 te maken. Zonder TSH zou je metabolisme en anabolisme uiteindelijk erg langzaam worden, wat resulteert in een verscheidenheid aan aandoeningen, waaronder traagheid.

Cortisol

Cortisol, ook geproduceerd in de hypofyse, is een hormoon met twee energiegerelateerde functies. Cortisol wordt in grote hoeveelheden aangemaakt tijdens stress, zoals tijdens het sporten, en levert zo nodig energie aan celweefsels door de vetreserves van het lichaam aan te boren. Cortisol levert ook eiwit aan het lichaam voor de productie van energie. Dit gebeurt via een proces dat gluconeogenese wordt genoemd, dat de aminozuren van eiwitten omzet in glucose.

Aldosteron

Aldosteron is verantwoordelijk voor het beheer van de elektrolytenbalans van het lichaam. Geproduceerd in de bijnier, werkt aldosteron rechtstreeks op de nier om het natriumgehalte te verlagen en het kalium te verhogen. Dit resulteert in het reguleren van elektrolyten, die nodig zijn voor een reeks lichaamsfuncties die energieniveaus beïnvloeden, zoals spiercontracties, voedingsstoffengebruik en zenuwimpulsen.

Testosteron

Hoewel testosteron algemeen bekend staat als het mannelijke geslachtshormoon dat in de testikels wordt geproduceerd, wordt het ook op lagere niveaus geproduceerd bij vrouwen in de eierstokken en de bijnieren. Volgens de American Academy of Family Physicians is aangetoond dat behandelingen met testosteron het energieniveau verhogen bij patiënten met chronische ziekten, waaronder een humaan immunodeficiëntievirus / HIV-infectie.

Middelen


Bekijk de video: Zo veel hormonen. . - Vlog #157. OPTIMAVITA (Mei 2022).