Info

Arc Trainers Vs. elliptische stelsels


Op het eerste gezicht kunnen boogtrainers en elliptische trainer er ongeveer hetzelfde uitzien. Beide zijn alternatieven voor loopbanden voor mensen die de impact van hardlopen willen vermijden, maar toch een goede cardiovasculaire training willen volgen. De twee machines zijn echter zo ontworpen dat uw benen op verschillende manieren bewegen. Op de elliptische machine bewegen je voeten in een ellipsvorm, vergelijkbaar met een ovaal met puntige uiteinden. Op de boogtrainer bewegen ze heen en weer in bogen.

De Arc Trainer

Op een boogtrainer maken je voeten een neerwaartse boog. Als u met één voet naar beneden duwt, wordt de andere voet automatisch naar voren verplaatst. Op geen enkel moment duwt u actief de voet naar voren zoals op een elliptische machine. Cybex, het bedrijf dat boogtrainers maakt, heeft de machine op deze manier ontworpen om de knie te beschermen en te stabiliseren. Het bedrijf beweert ook dat de boogtrainer meer calorieën verbrandt dan de elliptische machine.

Haal het meeste uit een Arc Trainer

Scott Moody, CEO van het Training and Research Institute for Athletic Development, schreef op athletefit.com dat hij verbeteringen in verticale spronghoogte, lange sprongen, de tijden van 400-meter en 40-yard streepjes en andere vermogensstijgingen door gebruik heeft gezien de boogtrainer. De sleutel tot het maximaliseren van het gebruik, zei hij, is het begrijpen van de energie-instellingen van de machine. Veel sporters beginnen hun cardiotraining sterk. Maar na een tijdje worden ze moe en laten ze hun tempo dalen. Ze kunnen het de laatste minuten weer oppakken. Dit maakt het onmogelijk om te meten hoeveel vermogen ze echt hebben uitgeoefend. Maar als u de boogtrainer op "constant vermogen" instelt, verhoogt het automatisch de weerstand als u langzamer gaat. Nadat u een vermogensniveau hebt ingesteld, hebt u tijdens uw training twee keuzes: u kunt sneller gaan en minder weerstand hebben, of u kunt langzaam bewegen met een grotere weerstand. Atleten die solide verbeteringen in kracht proberen aan te brengen, zullen deze functie nuttig vinden.

Elliptische trainer

De elliptische trainer heeft twee platforms voor je voeten, die je in een constante ellips beweegt. Sommige machines hebben ook beweegbare handgrepen die u kunt gebruiken zoals skistokken, waardoor uw armen bij uw cardiotraining worden betrokken. U kunt meestal achteruit trainen met elliptische trainer om u te concentreren op uw hamstring- en kuitspieren. Volgens Dr. Edward R. Laskowski op MayoClinic.com hebben elliptische trainers weinig impact, dus ze zijn een goed alternatief voor activiteiten met een hogere impact, zoals joggen. Lopen op een loopband heeft een vergelijkbare impact als het gebruik van de elliptische trainer. Hoewel het correct gebruiken van een elliptische machine geen pijn aan je knieën zou moeten veroorzaken, is het misschien geen goede optie voor mensen met degeneratieve artritis of bepaalde knie-aandoeningen of verwondingen, zei Laskowski. Als je knie pijn doet op de elliptische trainer, probeer dan een boogtrainer of een hometrainer.

Tips

Of u nu voor een boogtrainer of een elliptische machine kiest, een goede houding verbetert uw training. Houd de schouders naar achteren. Zorg ervoor dat je het hoofd niet naar voren schuift. Kijk voor je uit in plaats van naar je voeten te kijken. Houd je buikspieren lichtjes naar binnen en naar boven trekken. De calorietellers op de meeste fitnessapparaten zijn een schatting van het aantal verbrande calorieën, niet het exacte aantal. Als u op de handgrepen van de machine leunt, verbrandt u minder calorieën.