Adviezen

Hoe je je lichaam 's nachts kunt hydrateren voor een ochtendtraining

Hoe je je lichaam 's nachts kunt hydrateren voor een ochtendtraining


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je lichaam heeft water nodig om goed te kunnen functioneren, en zware trainingen kunnen je vochtniveau verlagen en leiden tot uitdroging. Drink water voor, tijdens en na je training om gehydrateerd te blijven. Je kunt 's nachts vooraf hydrateren, zodat het gemakkelijker is om gehydrateerd te blijven voor een ochtendtraining.

Het belang van voorhydratie

Volgens een positieverklaring die in 2007 werd gepubliceerd door het American College of Sports Medicine, kun je door hydrateren vóór het sporten goed gehydrateerd beginnen en krijg je voldoende elektrolytspiegels in het bloed. Elektrolyten omvatten kalium, chloride en natrium en ze houden de pH en bloeddruk van uw lichaam in evenwicht. Wacht acht tot twaalf uur tussen de trainingen voor optimale voorhydratatie.

Voorhydrateren 's nachts

Het American College of Sports Medicine stelt voor om enkele uren voordat je gaat sporten te drinken, dus 's nachts is een goed moment om te hydrateren. Drink water, melk of fruit- of groentesap bij het avondeten en voordat u naar bed gaat. Eet kleine hoeveelheden gezouten snacks om je dorst te stimuleren en je te helpen de vloeistoffen die je drinkt vast te houden. Kies dranken met smaken en temperaturen die u lekker vindt om ervoor te zorgen dat u voldoende vloeistof opneemt. Houd een glas water bij je bed voor een paar slokjes als je midden in de nacht wakker wordt.

Vermijd overhydratatie

Hyperhydratatie, of te veel water drinken, leidt tot overhydratatie en zal uw fysieke prestaties niet verbeteren, en u kunt uiteindelijk vaker moeten plassen tijdens uw training in de ochtend. Volgens Merck Manual leidt overhydratie tot lage natriumspiegels in uw bloed. Te snel water drinken kan ook hyponatriëmie veroorzaken, wat de kaliumspiegel in uw bloed vermindert en levensbedreigend kan zijn. Het Institutes of Medicine stelt dat uw nieren minstens 24 ons per uur aankunnen.

Alcohol en cafeïne

Alcohol is een diureticum dat de hoeveelheid vocht verhoogt die door urineren wordt verloren. Verminder uw alcoholgebruik of vermijd het volledig, de nacht voordat u gaat sporten. Cafeïne kan ook een diureticum zijn, maar alleen in grote hoeveelheden. Volgens MayoClinic.com heeft een consumptie van minder dan 600 milligram per dag, of ongeveer vijf tot zeven kopjes koffie, geen diuretisch effect. Als u 's nachts cafeïnedranken drinkt, kunt u zich zenuwachtig voelen en slapeloosheid veroorzaken.