Adviezen

Ideaal lichaamsgewicht voor hardlopers

Ideaal lichaamsgewicht voor hardlopers


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Atleten zijn er in alle soorten en maten, waarvan vele genetisch bepaald zijn. Als je een krachtige sprinter vergelijkt met een langeafstandsloper, zie je twee totaal verschillende lichaamstypes. Hoewel het waar is, zijn bepaalde lichaamstypes iets beter geschikt voor sommige sporten en activiteiten, fit en gezond kunnen in elke vorm en grootte zijn. Als hardloper, in plaats van je te concentreren op het bereiken en behouden van een ideaal lichaamsgewicht, richt je je op het creëren van een gezond levensstijl- en trainingsplan waarmee je gezond kunt blijven en de komende jaren op je best kunt blijven rennen.

Ideaal lichaamsgewicht

Realiseer je dat je ideale lichaamsgewicht het bereik is waar je je gezond en fit voelt, geen tekenen van een eetstoornis hebt om je gewicht te kunnen behouden, en een gezond functionerend immuun- en voortplantingssysteem. Elk individu heeft zijn eigen instelpunt als het gaat om gewicht. Proberen om een ​​ideaal gewicht te bereiken op basis van gewichtstabellen, die geen rekening houden met verschillende lichaamstypes, kan leiden tot onnodig dieet en ongezond trainingsgedrag. Je ideale gewicht is waar je je het gezondst voelt en de energie hebt die je nodig hebt om op je best te rennen en te trainen.

Vergeet nummers

Focus op een digitaal gewichtsnummer kan je gek maken. Het probleem met het nummer op de schaal is dat het je niets vertelt over je lichaamssamenstelling. Een weegschaal meet niet alleen vet, maar ook spiermassa en voedsel, evenals het glas water dat je dronk voordat je op de weegschaal stapte. Als je overtollig vet hebt, kan het je als hardloper helpen om je vetgehalte te verlagen, omdat een laag lichaamsvetniveau fysieke en mechanische winsten kan verhogen als gevolg van een verhoogde kracht-massaverhouding. Dit lijkt het meest gunstig in sporten waar een atleet zijn lichaamsmassa over een lange afstand moet verplaatsen, zoals bij hardlopen op afstand. Gewoon proberen om op een schaal af te vallen, kan er echter toe leiden dat u spiermassa verliest, wat de prestaties negatief kan beïnvloeden.

Lichaamsvetmetingen

Als u zich zorgen maakt over uw loopgewicht, is het raadzaam om uw lichaamsvet te meten in plaats van te vertrouwen op een schaal of lengte- en gewichtstabellen. Het meten van je lichaamsvet geeft je meer nuttige informatie en helpt je te bepalen welk deel van je lichaam magere spiermassa en overtollig vet is. Het gebruik van de schaal geeft je een betekenisloos getal, omdat het geen onderscheid maakt, of het percentage tussen spiergewicht en vetgewicht vertelt. Voor hardlopers is overtollig vet een zorg, omdat het je kan vertragen en meer druk op je gewrichten uitoefent terwijl je rent. Het hebben van een groter spiergewicht draagt ​​bij aan hogere atletische prestaties in de meeste sporten. Hoewel er geen eenvoudige en goedkope manier is die 100 procent nauwkeurig is, zijn de meest gebruikte methoden voor het meten van lichaamsvet onder water wegen, luchtverplaatsing en huidploegklauwen.

Suggesties

In plaats van een ideaal loopgewicht te bereiken dat helemaal niet ideaal voor u is, luister dan naar uw lichaam. Elk individu heeft een bepaald punt waarop haar gewicht in het algemeen zweeft. Vooral atleten zijn zeer afgestemd op hun lichaam en kunnen beginnen te voelen wanneer ze zich niet in hun comfortabele gewichtszone bevinden. Je lichaam laat het je op verschillende manieren weten, bijvoorbeeld door hongergevoelens, extreme vermoeidheid of knagende gewrichtspijnen. Geluk, gezondheid en succes als hardloper komen niet van een ideaal lichaamsgewicht. Het komt van het leiden van een gezonde levensstijl die ervoor zorgt dat u langdurig kunt trainen, presteren en letselvrij blijven.


Bekijk de video: Hoe doe je "Knieën optrekken rennen op de plaats". Gewicht verliezen in 7 minuten (Mei 2022).