Adviezen

Ideeën en plannen voor basketbal tryouts Boren en vaardigheden

Ideeën en plannen voor basketbal tryouts Boren en vaardigheden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tijdens try-outs vergroten basketbaloefeningen de behendigheid en balbehandelingsvaardigheden, bouwen ze teameenheden op en laten coaches het vermogen van een speler beoordelen. Door middel van verschillende oefeningen leren spelers ook de communicatie- en kritisch denkvaardigheden die essentieel zijn voor het winnen van spellen. Coaches kunnen de oefeningen observeren en spelers scoren op hun prestaties.

Speed ​​Play

Speedplay is een effectieve trainingstool die het gevarieerde tempo van hardlopen integreert dat nodig is tijdens een basketbalspel. Spelers beginnen de oefening door rond de omtrek van het veld te joggen en vervolgens snel naar de andere kant te sprinten. De opdrachten van de coach bepalen de intensiteit van de oefening. Spelers moeten luisteren naar aanwijzingen, snel reageren en in een sprint springen in een oogwenk. Een variatie op deze oefening kan worden gedaan door spelers te instrueren in een rij met één bestand rond het veld te rennen. Wanneer de coach een fluitje blaast, sprint de speler aan de achterkant van de lijn naar voren. Herhaal de oefening totdat alle spelers zijn sprint en meng de intensiteit door het fluitje met willekeurige tussenpozen te blazen.

Shuttle run

Een basketbal training nietje, shuttle runs omvatten snelle veranderingen in richting. Spelers rennen zo snel mogelijk naar de foutlijn en terug, vervolgens naar het halve veld en terug. Zonder te stoppen sprinten spelers vervolgens naar de tegenovergestelde foutlijn en terug, vervolgens naar de tegenovergestelde basislijn en terug. Variaties kunnen omvatten rennen naar verschillende punten op het veld. Laat spelers voor een extra uitdaging dribbelen terwijl ze naar en van de lijnen sprinten. Herhaal deze oefening vier keer per oefening om de behendigheid te vergroten.

Strakke stoelen

Plaats voor de strakke stoelenboor zes kegels of stoelen in twee rijen van drie. Spelers dribbelen tussen de stoelen en weven tussen elk obstakel van links naar rechts. Eén rij wordt in voorwaartse richting verplaatst, terwijl de andere rij achterwaarts moet worden vrijgemaakt. Tijdens de eerste set gebruiken spelers een crossover-dribbel. Bij het tweede punt gebruiken spelers een dribbel achter de rug en druppelen vervolgens door de benen bij het derde punt. De vierde uitdaging is om met een draaibeweging achteruit en vooruit door alle stoelen te dribbelen zonder er één om te gooien of te struikelen.

Knip en druk

Knippen en drukken is een oefening op het volledige veld die zich richt op defensief voetenwerk. Spelers vormen een lijn en de eerste speler wordt de verdediger. De tweede speler probeert het hele veld in een rechte lijn te dribbelen zonder van richting te hoeven veranderen of over te steken. De verdediger probeert de aanvallende speler te draaien met effectief voetenwerk. Wanneer het paar het einde van het veld bereikt, wisselen de spelers van positie en voeren de oefening opnieuw uit op de weg terug naar het startpunt. Tegelijkertijd begint het volgende paar spelers met de oefening, die wordt herhaald totdat het hele team meedoet.Opmerkingen:

 1. Nikoramar

  Waarschijnlijk heb je het mis?

 2. Nickolaus

  Bedankt, nog om te lezen.

 3. Shakarg

  Laten we praten, voor mij is wat te vertellen over deze vraag.

 4. Tobei

  Tussen ons spreken, is dit duidelijk. Ik nodig je uit om te zoeken op google.comSchrijf een bericht