Adviezen

Hoe de spieren van het lichaam te identificeren

Hoe de spieren van het lichaam te identificeren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Spieren zijn de bindweefsels van het lichaam die beweging bieden door samentrekken en ontspannen. Er zijn 639 spieren genoemd, die ongeveer 40 procent van het gewicht van een persoon uitmaken. Enkele spiervezels worden samen gebundeld om een ​​spier te creëren, die vervolgens via pezen aan botten wordt bevestigd. Er zijn drie soorten spieren: gladde en hartspieren zijn onvrijwillig en inwendig, terwijl skeletspieren vrijwillig zijn; velen zijn gemakkelijker te herkennen aan de buitenkant van het lichaam.

Skeletspieren identificeren

Stap 1

Ga voor een spiegel staan ​​en leg de huid van je schouder tot aan je pols bloot. Bekijk de benige uitsteeksels, zoals je schouder of elleboog, om een ​​idee te krijgen van waar de spieren zullen worden bevestigd.

Stap 2

Raak uw linker schouderbot voorzichtig aan met uw rechterhand en beweeg langs de arm naar de binnenste elleboog. Let op het vlezige gevoel van het weefsel onder de huid langs de arm.

Stap 3

Herhaal stap 2, maar span deze keer je linkerarm. Let op de samentrekking van het eerder vlezige weefsel.

Stap 4

Vind het dikste deel van de samengetrokken spier. Het zal halverwege zijn tussen de schouder en de binnenelleboog. Dit identificeert de buik van de spier.

Stap 5

Wrijf voorzichtig met je wijsvingers op en neer in de spier. Probeer over de spier. Kun je de richting van de spiervezels identificeren? De ene manier zal het gevoel hebben een gitaarsnaar te plukken en de andere zal het gevoel hebben het graan in een stuk hout te volgen. Het volgen van de korrel van de spier geeft de richting van de vezels aan.

Stap 6

Ga naar het gedeelte in de anatomiereferentie dat de schouder- en armanatomie beschrijft om de gevonden spier een naam te geven. U hebt met succes uw biceps brachii geïdentificeerd en gevonden.

Tip

  • Grotere spieren, zoals de quadriceps, kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd wanneer ze worden samengetrokken. Om kleinere spieren te lokaliseren, moet u mogelijk eerst de benige oriëntatiepunten vinden die het spierweefsel omringen.

Middelen

  • Het Centre of Excellence voor medische multimedia: virtuele bibliotheek
  • Grant's Atlas of Anatomy; Anne M.R. Agur et al.


Bekijk de video: 10 BIZARRE FEITJES OVER JE LICHAAM! (Mei 2022).