Adviezen

Het belang van flexibiliteit voor cheerleading

Het belang van flexibiliteit voor cheerleading


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bekijk een cheerleadingwedstrijd en het belang van flexibiliteit voor cheerleading wordt duidelijk. Het intense niveau van atletiek in routines gevuld met dans, gymnastiek, stunts en sprongen vereist een reeks lichamelijke bewegingen die verder gaat dan de flexibiliteit van de gemiddelde persoon om bewegingen goed uit te voeren en blessures te voorkomen.

Over flexibiliteit

Flexibiliteit, in cheerleading en andere sporten, verwijst naar een bewegingsbereik met betrekking tot een enkel gewricht of een reeks gewrichten. Door de flexibiliteit in je heupen kan je been bijvoorbeeld in vele richtingen bewegen. Maar flexibiliteit op deze locatie wordt beperkt door bindweefsel, de spieren die het heupgewricht besturen en de manier waarop uw botten in elkaar passen. Een cheerleader moet over grote heupflexibiliteit beschikken om sprongen en stunts te doen, zoals de schorpioen - een beweging waarbij de voet achter het lichaam en boven het hoofd wordt getrokken. Dit geldt voor alle gewrichten in het lichaam als het gaat om cheerleading, wat flexibiliteit uiterst belangrijk maakt.

De noodzaak van flexibiliteit

Je bezig houden met cheerleading maakt je vaak flexibeler, maar hoe flexibeler je bent om te beginnen, hoe meer stunts, sprongen en dansbewegingen je kunt uitvoeren zonder blessures. IDEA Health & Fitness Association meldde in september 2010 dat cheerleading de gevaarlijkste sport voor vrouwen is. Slechts een deel van deze verwondingen had waarschijnlijk te maken met het uitvoeren van cheerleaderoutines zonder de juiste flexibiliteit, maar je kunt jezelf gemakkelijk verwonden zonder de juiste training omdat flexibiliteitswerk de spanning op je spieren vermindert en de prestaties verbetert.

Word flexibeler

Strek uw lichaam minstens vijf tot 10 minuten na elke training uit om de flexibiliteit te verbeteren. U verbetert uw bewegingsbereik door de spieren en het bindweefsel rond elk gewricht te verlengen, maar het is van cruciaal belang dat u zich op de juiste manier uitrekt: zachtjes zonder te stuiteren. Forceer je lichaam nooit om op een onnatuurlijke manier te bewegen of een pijnlijke rek vast te houden. Om de flexibiliteit van je schouders te verbeteren, doe je bijvoorbeeld een rek over het lichaam - ga staan ​​of zitten met je schouders naar achteren en kruis je rechterarm voor je lichaam op schouderhoogte. Plaats uw linkerhand net boven uw rechter elleboog en trek uw rechterarm voorzichtig naar uw lichaam. Houd de stretch 10 tot 30 seconden vast, laat los en herhaal met je andere arm.

Flexibiliteit en ontspanning

Flexibiliteit heeft een andere belangrijke functie bij het cheerleaden: het ontspant je lichaam. Of je nu twee uur doorbrengt met juichen bij een voetbalwedstrijd of 2 1/2 minuten op de vloer een routine doet bij een cheerleadingwedstrijd, je bloed pompt en de stressniveaus zijn hoog. Strek na je activiteit om de flexibiliteit te verbeteren, kan ook ontspanning bieden die gunstig - en belangrijk - is voor je mentale welzijn. Human Kinetics beveelt aan om een ​​stretchactiviteit te kiezen zoals yoga, tai chi of Pilates om je te ontspannen terwijl je aan je flexibiliteit werkt.


Bekijk de video: ZZG Herstelhotel - revalidatietraject na knie- of heupoperatie (Mei 2022).