Adviezen

Het belang van uitademen in yoga

Het belang van uitademen in yoga


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De fysieke beoefening van yoga, hatha yoga genoemd, benadrukt de juiste ademhaling. De meeste yogascholen geloven dat pranayama, of oefening van de adem, je helpt de energie van je lichaam te beheren. Hoewel inademen je lichaam met frisse lucht vult, is uitademen het belangrijkste onderdeel van de yoga-ademhaling.

Het proces van uitademen

Je inhaleert om zuurstof in het lichaam te brengen en ademt uit om kooldioxide vrij te geven. Door het uitademen beweegt het middenrif, een spier in je onderbuik, omhoog in de borstholte en de kleine spieren rond de ribben samentrekken. Deze spieracties verminderen de ruimte in de borstholte, waardoor koolstofdioxide uit uw longen en via uw neus of mond wordt geperst. Uitademen is normaal gesproken een onvrijwillige activiteit. In de yogapraktijk doe je echter een poging om volledig en volledig uit te ademen om het centrale zenuwstelsel te stimuleren, legt Sudha Carolyn Lundeen, Advanced Kripalu Yoga Instructor, Holistic Health Nurse en Phoenix Rising Yoga Therapeut uit in Yoga Journal.

Doel

Een volledige en doelgerichte uitademing helpt je je longen leeg te maken, zodat je een vollere inademing kunt krijgen, waardoor je frisse, zuurstofrijke lucht krijgt. Gericht uitademen geeft u meer controle over uw ademhaling in het algemeen, waardoor kortademigheid of andere ademhalingsproblemen worden verminderd. Sterke uitademingen versterken ook spieren in de borst en buik, die belangrijk zijn voor een krachtige fysieke yogapraktijk.

Bewijs

Volledig en volledig uitademen kan helpen stress te verminderen en uw bloeddruk te verlagen door het kalmerende parasympathische zenuwstelsel te stimuleren, meldde National Public Radio in december 2010. Volledige yoga-ademhalingsprogramma's kunnen diabetespatiënten helpen de glykemische niveaus te beheersen, vond een studie in het mei 2012 nummer van het "Indian Journal of Endocrinology and Metabolism". Een ander onderzoek, ook gepubliceerd in mei 2012, in het Journal of Alternative and Complementary Medicine, vond dat een regelmatige beoefening van yoga-ademhaling bij kankerpatiënten die chemotherapie kregen, gecorreleerd was met betere slaap, verminderde angst en verbeterde mentale kwaliteit van leven.

Neus of mond

Hoe je uitademt, hangt af van welke pranayama-techniek je gebruikt in je yogapraktijk. Sommige oefeningen vragen je om door de mond uit te ademen om snel een grote hoeveelheid lucht vrij te laten terwijl je de kaak, tong en schouders ontspant. Neusademhaling wordt echter vaker gebruikt in yoga. Neusademhaling wordt als schoner beschouwd, omdat het vervuilende stoffen en ziekteverwekkers filtert en tegelijkertijd vocht en warmte toevoegt aan de inademing. In de yogafilosofie wordt gezegd dat uitademen door de neus de reukzenuw in de hersenen stimuleert, die op zijn beurt andere klieren in de hersenen en de sinuskamer activeert, wat helpt om balans en stilte in de geest te brengen.


Bekijk de video: Accent op uitademen (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Cinwell

    Ik bedoel, je hebt het mis. Ik bied aan om het te bespreken. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

  2. Mallory

    Ik ben definitief, het spijt me, maar het benadert me helemaal niet. Misschien zijn er nog varianten?Schrijf een bericht