Adviezen

Het belang van oefening en yoga

Het belang van oefening en yoga


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Oefening is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl en draagt ​​bij aan de levensduur en uw kwaliteit van leven. Een goed afgerond fitnessprogramma omvat aerobic-, kracht-, kern-, balans- en flexibiliteitstraining. Het opnemen van yoga samen met cardiovasculaire en krachttraining helpt je om in al deze componenten te passen en stress te verminderen.

Voordelen van Oefening

De Harvard School of Public Health legt uit dat regelmatige lichaamsbeweging je beschermt tegen hartaandoeningen, beroertes, hoge bloeddruk, bepaalde vormen van kanker, diabetes type 2 en osteoporose. Naarmate u ouder wordt, helpt oefening u om functioneel te blijven en helpt het vallen te voorkomen, wat tot ernstige complicaties kan leiden. Oefening is inherent aan gewichtsbeheersing en efficiënte long- en hartfunctie. U kunt minder depressie en angst ervaren bij regelmatige lichaamsbeweging.

Yoga's gezondheidsvoordelen

Yoga is opgenomen in de officiële trainingsaanbevelingen van grote gezondheidsorganisaties, zoals de Centers for Disease Control and Prevention, als een manier om kracht te verbeteren. Het University of Maryland Medical Center merkt op dat een regelmatige yogapraktijk correleert met verminderde angst en stress en verlichting kan bieden bij de symptomen van artritis, astma, depressie, diabetes, epilepsie, hartaandoeningen en het prikkelbare darmsyndroom. Een studie gepubliceerd in het novembernummer van de 'Archives of Internal Medicine' toonde aan dat volwassenen met chronische lage rugpijn die deelnamen aan een 12 weken durende yogaprogramma meer verlichting en verbetering in functie ervoeren dan degenen die deelnamen aan meer traditionele medische vormen van zorg voor tot 12 maanden.

Evenwicht en kern

Balanstraining is een belangrijk, maar vaak verwaarloosd onderdeel van fysieke fitheid. Als je niet in staat bent om balans te trainen, verlies je het naarmate je ouder wordt, waardoor je kwetsbaar bent voor vallen. Yoga is een van de beste manieren om evenwichtstraining op te nemen in je fitnessroutine. Veel houdingen vragen je om op één been te staan ​​of in een gesplitste houding die stabiliteit uitdaagt. Veel yogahoudingen, vooral de krijgerhouding, plankhouding en boothouding, helpen ook de spieren van de romp te versterken - de heupen, buikspieren en onderrug. Deze spieren dragen bij aan het evenwicht en verbeteren de rugfunctie.

Flexibiliteit

Een van de belangrijkste aspecten van een yogapraktijk is flexibiliteit. Flexibiliteitstraining houdt uw gewrichten, banden, pezen en spieren soepel. De American Council on Exercise merkt op dat het ook het risico op blessures en spierpijn kan verminderen. Regelmatige flexibiliteitstraining kan een betere houding bevorderen en u helpen bij activiteiten die een groter bewegingsbereik vereisen, van dansen tot een hoge plank bereiken.

Extra voordelen

De aandacht van yoga voor ademhalingstechnieken en meditatie kan ook je gezondheid verbeteren. Dee Ann Birkel, emeritus professor aan de Ball State's School of Physical Education, die studies heeft uitgevoerd naar de impact van yoga op fysieke fitheid, merkte in een artikel op de online versie van Yoga Journal op dat yogahoudingen helpen bij het vergroten van de longcapaciteit omdat ze zich rond het gebied uitstrekken de schouders, rug en ribben bieden meer ruimte voor borst- en longuitbreiding. Het koppelen van adem en beweging, zoals in een vloeiende Vinyasa-klasse, biedt een aerobe component en staande of armbalancerende houdingen bouwen kracht op. Het meditatieve aspect van yoga kan een krachtige stressverlager zijn, zoals gesuggereerd door een studie gepubliceerd in Circulation in 2009. Deze studie wees uit dat een specifiek type yoga-geïnspireerde meditatie, transcendentaal genoemd, werd geassocieerd met een vermindering van 43 procent van het risico voor alle oorzaken sterfte, hartinfarct en beroerte in een risicogroep.


Bekijk de video: Het belang van Asana in Yoga (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kigakasa

  Naar mijn mening heb je het mis. Ik ben er zeker van. Ik kan mijn positie verdedigen. E -mail me op PM, we praten.

 2. Faraj

  Is het absoluut met je eens. Het is het uitstekende idee. Ik bewaar hem.

 3. Moore

  Gefeliciteerd, uw mening zal nuttig zijn

 4. Kendrew

  Bravo, deze zeer goede zin moet wel expres zijn

 5. Twyford

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - er is geen vrije tijd. Ik zal terugkeren - ik zal noodzakelijkerwijs de mening uiten.

 6. Hardin

  Sorry dat ik u onderbreek, maar ik stel voor om de andere kant op te gaan.Schrijf een bericht