Adviezen

Hoe u uw doeltrap kunt verbeteren

Hoe u uw doeltrap kunt verbeteren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In voetbal wordt een doeltrap toegekend aan het verdedigende team als de bal over de doellijn wordt gespeeld - maar niet door het doel - door het andere team. De kick kan worden genomen door elk teamlid vanaf elke plek in de 6-yard box, maar wordt meestal genomen door de keeper. Een doeltrap geeft het verdedigende team een ​​kans om de bal terug over het veld te bewegen. Maximaliseer deze kans door uw doelschop te verbeteren.

Plaatsing

Een goed uitgevoerde doeltrap wordt verspild als u deze niet correct plaatst. Neem de tijd om een ​​speler in een open positie te vinden. In het ideale geval heeft de speler geen verdediger aan de kant die het dichtst bij u staat. Als er geen speler open is, schop de bal dan niet. Bel je spelers om ze te laten weten dat je geen opties hebt. Wanneer ze voor je opengaan, plaats je de bal bij hen, denk eraan dat je de bal moet plaatsen op de plek waar de speler zal zijn - niet waar hij is op het moment van de kick.

Nadering

Benader de bal vanuit een hoek. Als je met je rechtervoet schopt, benader je iets vanaf links en vice versa. Hiermee kunt u de kracht van uw heupflexoren gebruiken - spieren aan de bovenkant van uw dijbeen. Houd een lange, gelijkmatige pas. Dit helpt je snelheid te verzamelen en de bal te slaan met een soepele, snelle trap.

Trap

Zet je niet-schoppende voet naast de bal en leun achterover. Omdat je tijd hebt tijdens een doeltrap, trap je met je betere voet als de ene sterker is dan de andere. Bij het schieten plaatst u uw lichaam over de bal, maar wanneer u voor afstand gaat - in plaats van pure kracht - zou uw lichaam terug moeten zijn. Dit zal helpen het opwaartse traject te creëren dat je nodig hebt om afstand met je trappen te creëren.

Contact

Het laatste en belangrijkste deel van de doeltrap is het moment van contact. Hoe u verbinding maakt met de bal heeft invloed op de richting en kracht. Richt je teen naar buiten met de enkel vergrendeld. Sla met je wreef op de bal en raak de bal met de zijkant van je veters net boven je grote teen. Terwijl je contact maakt met de bal, moet je hem naar boven slaan en hem in de lucht steken.

Bouwen sterkte

De kracht van je doeltrappen kan worden verbeterd door de sterkte van je benen te vergroten. Volgens "The Best of Soccer Journal: Een NSCAA Guide to Soccer Coaching Excellence," zijn oefeningen waarbij de hamstrings betrokken zijn de sleutel tot het opbouwen van beenkracht. Plyometrics - een soort oefening met explosieve springbewegingen - kan deze kracht opbouwen. Je kunt ook de sterkte van je hamstrings verbeteren met weerstandsoefeningen, waarbij je je benen duwt en trekt tegen de spanning van een weerstandsband. Eenvoudige lunges kunnen ook de kracht in je hamstrings vergroten en vereisen geen extra apparatuur.


Bekijk de video: HOE KAN IK MIJN UITTRAP BIJ KEEPEN VERBETEREN? Willem Wever. #33 (Mei 2022).