Adviezen

Hoe uw onderrugcurve te verbeteren


Overmatige lordosis is de aandoening die optreedt wanneer u uw heupen en buik zoveel naar voren steekt dat u een extreme zwaai in uw onderrug produceert. Blijf zo vaak staan ​​en dat kan zo blijven. Aan de andere kant van de medaille wilt u ook geen platte onderrug. De natuur heeft je ruggengraat zo ontworpen dat hij zachtjes boven aan je rug buigt en iets onderaan je rug. Het verbeteren en behouden van de sierlijke, natuurlijke curve in je onderrug zal je aandacht en een beetje werk vergen.

Stap 1

Ga rechtop zitten. Dat is waarschijnlijk het makkelijkste om te doen en het moeilijkst te onthouden. Je lichaam houdt gewoon van inzakken. Als u op kantoor werkt, kunt u een ergonomisch ontworpen stoel aanvragen die lendensteun of lage rugleuning biedt. Pas de hoogte van de stoel aan zodat uw voeten plat op de vloer staan. Als u merkt dat u naar voren naar uw computerscherm leunt, brengt u het scherm dichter bij u zodat u een goede zithouding kunt behouden. Thuis, wissel je af met zitten op de bank om rechtop te gaan zitten in een kleermakerszit op de vloer.

Stap 2

Probeer een beetje yoga. Oefen Mountain pose dagelijks om je onderrugcurve te verbeteren. Deze houding leert je kleine trucs over hoe je met een betere houding moet staan. Ga met je voeten bij elkaar staan. Til je quad-spieren op, maar vergrendel je knieën niet. Buig je stuitje iets naar beneden en trek je buikspieren aan. Til je bovenlichaam uit je middel en laat je schouderbladen over je rug zakken. Plaats je hoofd recht in je nek en kijk vooruit. Het mooie van Mountain is dat je deze pose altijd kunt uitvoeren wanneer je staat en niemand iets opmerkt, dus gebruik die wachttijd in de supermarkt om je onderrugcurve te verbeteren.

Stap 3

Voer oefeningen uit om uw heupflexoren te strekken en te verlengen. Een buitensporige swayback kan niet alleen worden veroorzaakt door onjuist staan, maar ook door te lang zitten. Korte, strakke heupbuigers kantelen je bekken naar voren en produceren een meer uitgesproken kromming in je onderrug - om nog maar te zwijgen van pijn. Oefen deze uitwisselingsreeks meerdere keren per week om je heupflexoren te strekken om je onderrug te verbeteren: ga in een hurken zitten met je handen op de vloer. Stap met je linkervoet naar achteren en beweeg je handen naar de vloer aan de binnenkant van je rechterknie. Laat na drie ademhalingen je linkerknie op de grond zakken. Adem drie keer en beweeg je heupen naar achteren en strek je rechterbeen. Na een paar seconden beweeg je je rechterhand naar de buitenkant van je rechtervoet en strek je beide benen terwijl je je heupen in de lucht steekt. Keer terug naar de beginpositie en voer vervolgens aan de andere kant uit.

Tip

  • Overweeg een yogales te volgen. Yoga helpt je lichaam bewust te maken en er zijn specifieke houdingen, naast Mountain, die je kunt oefenen om je rugspieren in het algemeen te helpen versterken en je onderrugcurve in het bijzonder te verbeteren.