Adviezen

Hoe spierelasticiteit te verbeteren

Hoe spierelasticiteit te verbeteren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Om de elasticiteit van je spieren te verbeteren, moet je je richten op het verbeteren van je flexibiliteit en bewegingsbereik door regelmatige oefeningen voor flexibiliteitstraining. De elasticiteit van een spier verwijst naar het vermogen om zich in een bepaalde vorm uit te rekken. Naarmate het menselijk lichaam ouder wordt, verliest het een deel van zijn natuurlijke spierelasticiteit, waardoor flexibiliteitstraining op elke leeftijd een goede aanvulling is op uw trainingsroutine. Verschillende soorten rekoefeningen worden aanbevolen voor en na uw training. Dynamische rekoefeningen kunnen het beste vóór een training worden uitgevoerd, terwijl statische rekoefeningen moeten worden bewaard voor na een training.

Naar beneden gerichte hond

Stap 1

Voer de yogarek naar beneden gerichte hond uit om het hele lichaam van de vingers tot de tenen te strekken. Plaats jezelf op handen en voeten met je knieën onder je heupen en je polsen direct onder je schouders. Richt je vingers recht naar voren.

Stap 2

Steek je tenen onder en adem uit, druk je heupen omhoog en terug naar het plafond. Strek je benen en druk je hielen naar de vloer.

Stap 3

Druk je handen in de mat en strek je armen. Strek je rug en lijn je hoofd uit met je wervelkolom.

Stap 4

Houd het stuk gedurende 30 seconden tot een minuut vast en adem normaal. Om uit de pose te komen, laat je je knieën op de grond vallen en ga je op je hielen zitten.

Dynamische beenschoppen

Stap 1

Verbeter de elasticiteit van je beenspieren door dynamische beentrappen uit te voeren. Dynamische rekoefeningen worden het best uitgevoerd nadat u het lichaam hebt opgewarmd en voordat u in uw cardio- of krachttraining duikt.

Stap 2

Ga rechtop staan ​​met je rechterkant naar een muur gericht. Houd aan de muur vast met je rechterpalm om te helpen bij het evenwicht.

Stap 3

Verplaats uw gewicht over uw rechterbeen. Til je linkerbeen op en zwaai het been heen en weer. Begin met een kleine beweging die geleidelijk opbouwt bij elke herhaling. Voer 12 tot 15 herhalingen uit en wissel dan van kant.

Voorwaartse bocht

Stap 1

Voer na het trainen ten minste 30 seconden een statische voorwaartse buiging uit. Een voorwaartse buiging verhoogt de elasticiteit in uw kuiten, hamstrings en onderrug.

Stap 2

Ga rechtop staan ​​met een rechte rug. Scharnier in de taille, adem uit en vouw naar voren, waardoor je borst dichter bij je dijen komt.

Stap 3

Strek uw armen naar beneden naar de vloer, raak de vloer of ergens op uw benen aan, afhankelijk van uw flexibiliteit. Laat je hoofd los hangen. Blijf 30 seconden tot een minuut in deze houding, normaal ademend.

Tip

  • Houd uw adem niet in tijdens een oefening; als een bepaalde ademhalingstechniek niet wordt aangegeven, adem dan diep en gelijkmatig in.
  • Warm altijd 5 tot 10 minuten op voordat u gaat strekken. Je spieren moeten warm zijn om je risico op blessures te verminderen.