Adviezen

Hoe u uw Straddle Jump kunt verbeteren

Hoe u uw Straddle Jump kunt verbeteren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Straddle jumps, bekend als teenaanrakingen aan cheerleaders, vereisen flexibiliteit en kracht evenals een goed springvermogen. Om deze vaardigheid uit te voeren, buig je je knieën en spring je. Zodra je voeten de grond verlaten, spreid je je benen naar een straddle positie terwijl je je armen uitstrekt naar de zijkanten van je lichaam. In indrukwekkende straddle-sprongen kunnen dansers, gymnasten of cheerleaders hun benen hoger krijgen dan het niveau van hun heupen.

Stap 1

Strek je binnenste dijen uit door regelmatig middenspleten te oefenen. Ga op de grond zitten en strek je benen aan weerszijden van je lichaam uit. Houd je benen recht, met je knieën naar het plafond toe en je tenen gericht. Dit zijn allemaal elementen van een goede straddle-positie. Houd de stretch minimaal 30 seconden vast. Ontspan vervolgens en herhaal het stuk nog twee keer. Naarmate je meer flexibiliteit krijgt, kun je je benen meer naar de zijkant van je lichaam openen.

Stap 2

Versterk je heupflexoren. Deze krachtige spieren zijn verantwoordelijk voor het trekken van je dijen naar je heupen tijdens de straddle jump. Om deze spieren in de straddle-positie te versterken, zit u in een middensplitsing. Leun iets achterover om uw handen op de vloer achter u te plaatsen. Til je rechterbeen ongeveer 6 centimeter op. Maak vijf cirkels met je rechtervoet in één richting; maak vervolgens nog vijf cirkels in de andere richting. Plaats uw voet terug op de vloer en herhaal met uw linkerbeen.

Stap 3

Versterk uw kuitspieren om een ​​krachtigere sprong te krijgen. Teenverhogingen kunnen deze belangrijke springspieren versterken. Ga met je voeten op heupbreedte uit elkaar staan. Til je hakken langzaam zo ver mogelijk op voordat je je hielen op de grond laat vallen. Voor extra voordelen, evenwicht elke keer met uw hielen gedurende 10 seconden.

Stap 4

Voer opeenvolgende plooisprongen uit om meer kracht in je sprongen op te bouwen. Probeer elke keer dat je een instopsprong maakt je schenen met je handen vast te pakken voordat je landt. Dit zal je aanmoedigen om je benen krachtig op te tillen, net zoals je moet doen met straddle jumps. Begin met vijf plooien achter elkaar te doen. Voeg elke week een extra sprong of twee toe tijdens je trainingssessies.

Stap 5

Stem je straddle jump nauwkeurig af. Zelfs als je regelmatig je oefeningen en conditieoefeningen oefent, zul je waarschijnlijk niet veel verbetering in je sprongen zien tenzij je op je vorm in de lucht let. Zorg ervoor dat je benen recht zijn en je tenen op de hoogte van de sprong wijzen.

Tip

 • Denk er tijdens het uitvoeren van de straddle jump aan om uw benen naar uw armen te brengen, niet uw armen naar uw benen. Zorg er tijdens het uitvoeren van de sprong voor dat u uw benen iets voor uw lichaam brengt. Wanneer je je stretch in de straddle-positie uitvoert, merk dan op dat je benen voor je heupen zijn. Dit is dezelfde positie die u in de lucht moet raken voor de straddle jump.


Bekijk de video: 1 SPRONGKRACHT OEFENING 4 (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Jordell

  welke stroom zal niet komen met! ..)

 2. Maelwine

  Ja je bent een verhalenverteller

 3. Ashwin

  Bij jou abstract denken

 4. Nur Al Din

  Wat een prachtig onderwerpSchrijf een bericht