Adviezen

Hoe de tractie van basketbalschoenen te verbeteren

Hoe de tractie van basketbalschoenen te verbeteren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In basketbal gebruiken spelers plotselinge, snelle bewegingen om hun tegenstanders te slim af te zijn. Voor abrupte richtingsveranderingen kan solide grip op het veld spelers snelheid geven en helpen voorkomen dat een blessure - zoals het draaien van een enkel - uitglijdt. Het stof op een glad basketbalveld is de belangrijkste oorzaak van weinig grip. Daarom is het verbeteren van de tractie van basketbalschoenen van een speler het verwijderen van opgehoopt stof en het kleverig maken van de schoenzolen. Afgezien van de vuile methode om een ​​hand nat met zweet of speeksel over schoenzolen te vegen, kunnen spelers hars, een kleverige mat of een kleverige vloeibare verbinding gebruiken om de tractie te verbeteren.

Rosin poeder

Stap 1

Schud een kleine hoeveelheid harspoeder in je handpalm uit een schudfles, of knijp een kleine hoeveelheid uit een grotere open container, afhankelijk van welke beschikbaar is.

Stap 2

Wrijf de onderkant van een basketbalschoen met het harspoeder om een ​​dunne laag over de hele zool te vormen. Herhaal dit voor de andere basketbalschoen. Wrijf je handen tegen elkaar om je handpalmen te bedekken met het resterende harspoeder om de grip te verbeteren.

Stap 3

Coat de zolen opnieuw tijdens het spelen tijdens de pauzes en de rust.

Tractiematsysteem

Stap 1

Plaats aan de zijlijn een tractie-matensysteem zoals Slipp-Nott, ontworpen om de tractie van basketbalschoenen te verbeteren. Plak een nieuwe set kleverige matvellen op de basis.

Stap 2

Stap op de plakkerige mat met beide voeten plat zodat de hele zolen van de basketbalschoenen in contact komen met het plakkerige deel van het systeem. Stap tijdens het spelen zo nodig terug op de kleverige mat om meer stof te verwijderen en de verbeterde tractie te vernieuwen.

Stap 3

Trek het bovenste plakkerige matvel los om een ​​nieuwe op de basis bloot te leggen wanneer deze vuil wordt en de tractie niet langer verbetert. Gooi het gebruikte vel weg of recycle het.

Kleverige vloeibare verbinding

Stap 1

Week een handdoek in een plakkerige vloeistof die is ontworpen om de grip van basketbalschoenen te verbeteren.

Stap 2

Veeg de onderkant van beide basketbalschoenen met de handdoek om stof van de zolen te verwijderen en de grip te verbeteren door de onderkant plakkerig te maken. Herhaal indien nodig tijdens het spel om stof van de zolen te houden.

Stap 3

Gebruik een nieuwe handdoek wanneer een handdoek te vuil wordt om stof van de schoenen te verwijderen. Was de handdoeken in de normale was om zowel de kleverige vloeistof als het vuil te verwijderen.

Tip

 • Harspoeder wordt ook in andere sporten gebruikt om de tractie en grip te verbeteren.
 • Sportief goede winkels dragen de producten om je te helpen de grip op basketbalschoenen te verbeteren.
 • Naast de spelers moeten alle anderen, zoals coaches, cheerleaders en bandleden, hun schoenen schoonmaken voordat ze op een basketbalveld stappen.Opmerkingen:

 1. Ewert

  Wat een interessante zin

 2. Badal

  Een heel goede vraag

 3. Jela

  Ik denk dat je het fout hebt. Ik bied aan om het te bespreken. Schrijf me in PM, we praten.Schrijf een bericht