Adviezen

Wat werken schuine bankdrukken?

Wat werken schuine bankdrukken?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Breng een korte tijd door in een sportschool en je zult zeker minstens één sportschoollid een reeks bankdrukken zien uitvoeren. Deze veel voorkomende variant van de traditionele bankpers vereist het gebruik van een schuine bank in plaats van een vlakke bank. De oefening omvat meerdere spieren, maar richt zich slechts op één.

Voorbereiding bankdrukken voorbereiding

Om een ​​bankdrukken uit te voeren, kunt u een gewichtsmachine, een halter of een paar halters gebruiken. Het gewicht, de sets en herhalingen die u gebruikt, zijn afhankelijk van factoren als uw kracht en ervaring met gewichtstraining. Ga op je rug op de hellingbank liggen en grijp de handgrepen van de gewichtmachine. Als u een barbell gebruikt, pak deze dan met een brede greep vast terwijl deze op het rek staat. Als u een paar halters gebruikt, houd deze dan op borsthoogte.

Helling Bench Press uitvoering

Til het gewicht op door uw armen uit te strekken en de handgrepen van de gewichtsmachine, de halter of de halters van uw borst af te duwen. Buig je armen om het gewicht terug naar je borst te brengen om één herhaling te voltooien en ga dan door met de oefening totdat je het gewenste aantal herhalingen hebt bereikt. Als je nieuw bent in krachttraining, probeer dan een eenvoudige workout van drie sets van 10 herhalingen en verhoog het gewicht, de sets en herhalingen als dat nodig is.

Spieren

De doelspier van de bankoefening met hellingshoek is de claviculaire kop van de hoofdspieren van uw borstspier, die gewoonlijk bekend staan ​​als uw borstspieren of borstspieren. Je borstspier bestaat uit de claviculaire en sternale koppen; de laatste is groter terwijl de eerste dichter bij je schouders is. Uitvoering van de oefening vereist de hulp van uw deltoïden en triceps, terwijl uw biceps fungeren als een dynamische stabilisator, wat betekent dat ze niet merkbaar in lengte veranderen.

Overwegingen

De bankdrukoefening is een effectieve manier om uw borstspieren op te bouwen, maar omdat het vaak een aanzienlijke hoeveelheid gewicht kan inhouden, is het niet zonder risico's. Strek altijd vóór gewichtstraining; gebruik dynamische stretches om je spieren door hun volledige bewegingsbereik te halen en tegelijkertijd je kerntemperatuur te verhogen. Rekruteer een work-outpartner of een ander lid van de sportschool om u tijdens de oefening te herkennen en veeg bij het afwerken van de oefening de bank en de machine of losse gewichten af ​​volgens de juiste sportetiquette.

Middelen


Bekijk de video: 10 TIPS VOOR BEGINNERS (Mei 2022).