Adviezen

Hoe het aantal verbrande calorieën te vergroten

Hoe het aantal verbrande calorieën te vergroten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Metabolisme is het proces waarbij voedsel en dranken worden afgebroken tot energie, wat de hoeveelheid verbrande calorieën per dag beïnvloedt. De totale hoeveelheid dagelijks verbrande calorieën staat bekend als het totale dagelijkse energieverbruik, TDEE. Oefening en voeding beïnvloeden uw dagelijkse calorieverbruik, maar uw rustmetabolisme, RMR speelt ook een grote rol in het vermogen van uw lichaam om calorieën te verbranden. Volgens Marta Montenegro, een inspanningsfysioloog, is je basale metabolisme, BMR, een term die vaak door elkaar wordt gebruikt met RMR, goed voor 65 tot 75 procent van de totale hoeveelheid dagelijks verbrande calorieën. Genetica, geslacht en leeftijd zijn oncontroleerbare factoren die de hoeveelheid verbrande calorieën beïnvloeden. Er zijn echter stappen die u kunt nemen om meer calorieën te verbranden tijdens het rusten.

Stap 1

Bouw spieren op door krachttraining. Spier verbrandt meer calorieën dan vet, zelfs tijdens het rusten. Voeg gewichtheffen of een andere vorm van weerstandstraining, zoals yoga, toe aan uw fitnessroutine. Voer krachttrainingsoefeningen uit die elke grote spiergroep tussen twee en vier keer per week activeren. Er zijn verschillende hulpmiddelen om spieropbouw te ondersteunen: gewichten, medicijnballen, weerstandsbanden en machines in de sportschool.

Stap 2

Oefen regelmatig. Cardio-oefeningen, zoals hardlopen, wandelen of fietsen, kunnen lichaamsvet verlagen. Personen met een lager percentage lichaamsvet hebben een hogere BMR, wat betekent dat er meer calorieën worden verbrand in rust. Na een intensieve training blijft je lichaam enkele uren calorieën verbranden. De American Heart Association beveelt aan om vijf dagen per week gedurende 30 minuten te sporten. Vaker en intensiever sporten kan uw BMR verhogen.

Stap 3

Vermijd gevaarlijke caloriebeperkende diëten. Je BMR kan dramatisch dalen als je jezelf uithongert of de calorie-inname ernstig beperkt. Het verteren van eiwitten verbrandt meer calorieën dan het verteren van vet of koolhydraten. Eet veel eiwitten, zoals kip, vis of tofu, om je BMR te verhogen. De USDA beveelt aan dat 45 tot 65 procent van de calorieën uit koolhydraten moet komen, 20 tot 30 procent uit vet en 10 tot 35 procent uit eiwitten. Praat met uw arts over het aanpassen van uw dagelijkse calorie-inname op basis van geslacht, gewicht en lichamelijke activiteit.

MiddelenOpmerkingen:

 1. Vuk

  Sorry, ik heb het probleem opgelost

 2. Kazranos

  Sorry, maar ik heb wat meer informatie nodig.

 3. Tygoshura

  Je hebt ongelijk. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we praten.

 4. Kajizil

  Sorry, de zin is verwijderd.Schrijf een bericht