Adviezen

Hoe elektrolyten in het lichaam te verhogen

Hoe elektrolyten in het lichaam te verhogen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Elektrolyten zijn specifieke mineralen die elektrisch geladen ionen worden wanneer ze in water oplossen. Uw lichaam heeft elektrolyten nodig voor zenuw- en spierfunctie en om water en pH-waarden in balans te houden. Als ze een uitgebalanceerd dieet eten, zullen de meeste mensen voldoende elektrolyten krijgen. Atleten kunnen echter snel teveel elektrolyten verliezen door zweten. Hoewel water atleten kan helpen hydrateren, vervangt gewoon water ontbrekende elektrolyten niet. Sommige medicijnen en bepaalde ziekten kunnen ook een verstoring van de elektrolytenbalans veroorzaken.

Stap 1

Drink sportdranken. Deze dranken zijn specifiek gemaakt om een ​​gemiddeld aantal ontbrekende elektrolyten te vervangen.

Stap 2

Eet voedsel dat natriumrijk is. Bij zweet verliezen de elektrolyten het meest natrium. De website Fitbie suggereert een snack na de training van chocolademelk en een bagel besmeurd met pindakaas.

Stap 3

Neem energiegels of elektrolytcapsules met een sportdrank als u een extreme duursporter bent. Duursporters kunnen tot 3.000 milligram natrium per uur verliezen. Als je traint voor een groot uithoudingsevenement, zoals de Iron Man, heb je waarschijnlijk meer natrium nodig dan een sportdrank kan bieden.

Stap 4

Snack op bladgroenten, bananen, noten, bonen, melk en yoghurt om andere elektrolyten te verhogen. Deze voedingsmiddelen bieden een goede aanvoer van andere belangrijke mineralen, zoals kalium, calcium, magnesium en fosfaat.

Tip

  • Zorg ervoor dat de sportdrank die u heeft 120 tot 170 milligram natrium per portie van 8 ons bevat.


Bekijk de video: Elektrolytstoornissen (Mei 2022).