Adviezen

Hoe het uithoudingsvermogen in korte tijd te vergroten

Hoe het uithoudingsvermogen in korte tijd te vergroten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Uithoudingsvermogen is in essentie uw vermogen om uw hartslag gedurende meer dan drie opeenvolgende minuten te verhogen. Om je uithoudingsvermogen snel te vergroten, moet je gezond gedrag opnemen dat alle lichaamssystemen verbetert die een rol spelen bij het omzetten van het voedsel dat je eet in energie die je cellen kunnen gebruiken. Verder moet u gedrag opnemen dat het voor uw lichaam gemakkelijk maakt om de inname van zuurstof naar uw longen te reguleren, de uitwisseling van zuurstof en kooldioxide, het transport van zuurstof naar uw werkende spieren en het verwijderen van cellulair afval uit uw spieren.

Stap 1

Eet vóór je duurtraining een maaltijd met complexe koolhydraten, magere eiwitten en gezonde vetten, waardoor je lichaam voldoende tijd krijgt om je voedsel te verteren; deze maaltijd zorgt ervoor dat je genoeg energie hebt om langere tijd te oefenen, waardoor je de spiercellen stimuleert om je uithoudingsvermogen te vergroten.

Stap 2

Draag een drankriem of houd een drankfles in de buurt om kleine slokjes van een koolhydraatrijke sportdrank te nemen; sportdrankjes die u tijdens uw duurtraining heeft geconsumeerd, bieden uw lichaam een ​​onmiddellijke voorraad eenvoudige suikers of glucose, zodat u langer kunt sporten en uw uithoudingsvermogen snel kunt vergroten.

Stap 3

Neem een ​​lichte warming-up van 10 tot 15 minuten op die uw uithoudingsactiviteit nabootst voordat u met uw training begint, waardoor de bloedstroom en weefseltemperatuur van uw werkende spieren wordt verhoogd; uw lichaam wordt efficiënter in het omzetten van cellulaire energie in mechanische energie en het verwijderen van cellulair afval zodat u voor een langere duur in een korte periode kunt presteren.

Stap 4

Voeg vijf tot 10 minuten toe aan elke trainingssessie en verhoog uw uithoudingsvermogen in korte tijd; je lichaam past zich aan door meer capillairen te maken en meer enzymen te produceren om voedselenergie om te zetten in mechanische energie, waardoor je langer kunt trainen.

Stap 5

Neem eenmaal per week een korte maar intense aerobe training op om uw uithoudingsvermogen te verbeteren, zoals uw tempo elke vier minuten gedurende één minuut gedurende in totaal 30 minuten verhogen; deze aerobe intervaltraining dwingt je om in een harder tempo te trainen, waardoor de cardiovasculaire aanpassingen worden verbeterd, zodat je je algehele uithoudingsvermogen in korte tijd kunt vergroten.

Tip

  • Onthoud van oefeningen met overmatige weerstandstraining die zware of zware trainingen omvatten, omdat dergelijke oefeningen in tegenspraak zijn met het verhogen van uw uithoudingsvermogen. Neem een ​​tot twee oefeningen voor gewichtstraining op voor elke grote spiergroep om uw spieren te versterken. Voltooi drie sets van 15 herhalingen met matig gewicht om uw duurtraining te verbeteren.


Bekijk de video: snelle 5k (Mei 2022).