Adviezen

Instructies voor Chinees springtouw

Instructies voor Chinees springtouw


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een spelletje Chinees springtouw omvat bewegingen vergelijkbaar met hinkelen. Hoewel het traditioneel een kinderspel is, kan Chinees springtouw ook deel uitmaken van de fitnessroutine van een volwassene. Het bouwt uithoudingsvermogen, behendigheid en balans. In dit spel voor drie of meer spelers voltooien jumpers een reeks bewegingen die over een elastisch touw springen dat door twee andere spelers wordt vastgehouden. Chinese springtouwen zijn direct verkrijgbaar bij speelgoedwinkels, speelgoedafdelingen en online. Voor weinig geld kan een Chinees springtouw plezier bieden en fysieke fitheid bevorderen voor spelers van alle leeftijden.

Stap 1

Plaats twee spelers, de touwhouders, tegenover elkaar op een afstand van vier tot zes voet op een vlak, hard oppervlak met hun voeten op schouderbreedte uit elkaar. Plaats het Chinese springtouw rond de buitenkant van hun enkels zodat het strak staat en een rechthoek vormt.

Stap 2

Spreek vóór de wedstrijd een patroon van sprongbewegingen af. Een veel voorkomende sprongbeweging is ² 2-4-4-8 waarbij de jumper van de ene naar de andere kant springt en zich tegenover de zijden van de rechthoek tussen de touwhouders bevindt. Met de "In-Out" -beweging landen beide voeten in de rechthoek op de eerste sprong en buiten op de tweede. Voor de "In-On" -beweging landen beide voeten binnen op de eerste sprong en vervolgens op tegenovergestelde zijden van het touw op de tweede. Voor de 'Crossover'-beweging springt de jumper van de buitenkant van de rechthoek aan de ene kant naar de andere kant, vangt de nabije kant van het touw terwijl ze springt, waardoor de ene kant van de rechthoek over de andere kruist. De voeten van de springer bevinden zich in het gekruiste touw en ze springt dan recht omhoog uit het touw om het los te maken. Een typisch verplaatsingspatroon omvat alle bewegingen, eindigend met de voeten van de springer bovenop tegenoverliggende zijden van de rechthoek.

Stap 3

Begin buiten de rechthoek met beide voeten op de grond. Voltooi het afgesproken verplaatsingspatroon zonder te pauzeren tussen de bewegingen. Roep tijdens elke beweging de naam van elke zet uit. Je beurt eindigt wanneer je een fout maakt, tussen bewegingen pauzeert of het hele verplaatsingspatroon met succes voltooit.

Stap 4

Verander van plaats met een van de touwhouders na je beurt. Nu wordt de touwhouder de springer. Wanneer de eerste touwhouder zijn beurt voltooit, wisselt hij van plaats met de tweede touwhouder, die dan een beurt krijgt.

Stap 5

Til het Chinese springtouw op zodat het om de knieën van de touwhouders ligt. Herhaal stap 3 en 4 totdat alle spelers aan de beurt zijn.

Stap 6

Verplaats het springtouw zodat het rond de taille van de touwhouders is. Herhaal stap 3 en 4 opnieuw totdat alle spelers aan de beurt zijn.

Stap 7

Varieer de game door het verplaatsingspatroon te wijzigen nadat iedereen aan de beurt is geweest. Laat de touwhouders het touw om een ​​enkel houden of laat ze hun voeten breder spreiden om de breedte van de rechthoek voor de volgende ronde te wijzigen. Daag de jumpers uit om hun eigen bewegingen uit te vinden.

Tip

  • Maak je eigen Chinese springtouw door zes tot acht voet elastiek in een lus te binden. Spelers kunnen de bewegingspatronen met hun handen uitvoeren als het spel te uitdagend wordt wanneer het touw hoger beweegt of als de speler een fysieke uitdaging heeft.


Bekijk de video: Springtouw oefeningen Jump In Exercice 1 Domyos (Mei 2022).