Info

Artritis- en trapstapmachines


Gewrichtspijn en ontsteking veroorzaakt door artrose of reumatoïde artritis kunnen de manier waarop u traint op een traptrekker beïnvloeden, afhankelijk van welk deel van het lichaam wordt beïnvloed. Oefening is een noodzakelijk onderdeel van de algehele gezondheid, zelfs met artritis. Na overleg met een reumatoloog - een arts die gespecialiseerd is in artritis en gewrichtsaandoeningen - laat uw lichaam uw gids zijn. Artritis van de rug, heupen of gewrichten in de benen kan oplaaien of verergeren met teveel spanning of impact, maar een matig programma kan gezondheidsvoordelen bieden. Er zijn verschillende overwegingen bij het bepalen of een traptrekker geschikt is in uw trainingsroutine.

Soorten artritis

Artrose, ook wel degeneratieve artritis genoemd, wordt ook wel "slijtage" -artritis genoemd omdat wordt gedacht dat het wordt veroorzaakt door langdurig gebruik of overmatig gebruik van een gewricht. Het is meestal een ziekte van oudere volwassenen. Reumatoïde artritis - RA - is een auto-immuunziekte die kinderen en volwassenen treft en resulteert in ontsteking en gewrichtspijn. De meest aangetaste gewrichten zijn de polsen, vingers, knieën en enkels. Een ander symptoom van RA is vermoeidheid en gegeneraliseerde pijn.

Voordelen van Oefening voor artritispatiënten

Regelmatige, matige lichaamsbeweging kan de spieren rondom gewrichten versterken en stabiliteit bieden. Het kan de flexibiliteit en het uithoudingsvermogen vergroten, de energie verhogen en depressie verlichten. Aërobe en krachttraining zijn noodzakelijke componenten van gewichtsbeheersing, wat belangrijk is voor een gezond leven met artritis. Begin geleidelijk en werk tot een gematigd niveau dat gewrichtspijn niet verergert. Als je lange tijd niet hebt getraind, begin dan met een gematigd tot snel tempo op vlakke grond en de trap op thuis of terwijl je onderweg bent. Als dit geen pijn veroorzaakt en u een grotere uitdaging wilt, ga dan naar een trapstapper met aanpassingen van snelheid en intensiteit.

Trap Steppers

Een trapstappenmachine, ook een trapklimmer genoemd, is een stationair apparaat waarop de gebruiker op roterende platforms stapt die traplopen simuleren. Er zijn draagbare modellen voor thuisgebruik en grotere machines in gezondheids- en fitnessclubs. Als u artritis heeft en van plan bent een trapstepper te gebruiken, gebruik dan een trap met variabele instellingen zodat u de snelheid en intensiteit van uw training kunt aanpassen. Leuningen zijn ook belangrijk voor stabiliteit.

Speciale overwegingen

Ontstoken handgewrichten kunnen het grijpen moeilijk en pijnlijk maken, maar laat u niet verleiden om handsfree te oefenen. Pas uw positie aan of voeg een aangepaste handgreep toe voor stabiliteit. Het strekken van de gebogen knie tot voorbij de tenen kan knieproblemen verergeren. Als u artritis in de knieën heeft, is een traptrekker misschien niet de beste manier voor u om te oefenen. Een medewerker van een personal trainer of healthclub heeft misschien geen training in het omgaan met artritis, maar een fysiotherapeut kan u laten zien hoe u een traptrekker veilig en effectief kunt gebruiken.