Adviezen

Intervaltraining en voeding

Intervaltraining en voeding


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Intervaltraining omvat het afwisselen van intense uitbarstingen van activiteit met periodes van meer gematigde oefening. U kunt bijvoorbeeld twee minuten stevig wandelen, 30 seconden joggen en die cyclus 10 keer herhalen. Elke activiteit verbrandt energie, waardoor je de hele dag door meer moet eten. Intervaltraining verbrandt meer calorieën dan aanhoudende matige training maar minder calorieën dan duurtraining. Eet voor een optimale spiergezondheid een uitgebalanceerd dieet dat eiwitten en koolhydraten bevat tijdens intervaltraining.

Voor intervaltraining

Eet een kleine maaltijd twee tot vier uur voordat je begint met trainen. Dit is snel genoeg om de benodigde energie voor spieren te leveren, maar biedt toch voldoende tijd voor de spijsvertering. Het University of San Francisco Medical Center beveelt aan om pre-workout maaltijden te eten die rijk zijn aan complexe koolhydraten, met matige eiwitten en een kleine hoeveelheid vet. Complexe koolhydraten, zoals pasta, bevatten meerdere eenheden energie die het lichaam moet afbreken om te absorberen. Eenvoudige koolhydraten, zoals snoep en frisdrank, bevatten slechts één of twee energie-eenheden en worden sneller verteerd.

Tijdens intervaltraining

In tegenstelling tot duurtraining, waarvoor periodieke aanvulling van energie vereist is, is er geen noodzaak om te eten tijdens een intervaltraining. U moet echter wel water drinken. Drink elke 15 minuten een half tot 1 kopje water. Drink meer in een warme omgeving, of als je groter bent dan gemiddeld. Als u langer dan een uur traint, drink dan een sportdrank in plaats van water om elektrolyten aan te vullen die verloren zijn gegaan met zweet.

Na intervaltraining

Intervaltraining put glycogeenvoorraden uit, die uw spieren gebruiken voor brandstof. Breng glycogeengehaltes weer omhoog door een maaltijd te eten uiterlijk twee uur na je training. Je maaltijd moet eiwitten en koolhydraten bevatten. De Mayo Clinic beveelt yoghurt met fruit, een boterham met pindakaas, magere kaas en crackers aan, of een mix van noten en fruit. Je kunt desgewenst een maaltijdvervangende shake drinken, zolang deze eiwit en koolhydraten bevat.

Gedurende de dag

Eet een uitgebalanceerd dieet voor optimale prestaties tijdens intervaltraining. Dit voorkomt schommelingen in bloedglucose en bijgevolg energieverlies. Spieren hebben zowel eiwitten als koolhydraten nodig om te genezen en te ontwikkelen. Een uitgebalanceerd dieet omvat eiwitten, volkoren voedsel en fruit of groenten bij elke maaltijd. Eet vetarme calciumbronnen zoals kwark en kleine hoeveelheden gezonde vetten van avocado's, noten en olijfolie. Als vuistregel is vereist voor matige tot intense intervaltraining ongeveer 0,75 gram eiwit per dag voor elke kilo lichaamsgewicht.


Bekijk de video: 17 Annemerel over intervaltraining (Mei 2022).