Adviezen

Welke isometrische oefeningen kunt u doen om uw borstspier te trainen?

Welke isometrische oefeningen kunt u doen om uw borstspier te trainen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer u isometrische oefeningen uitvoert, wordt de weerstand geleverd door een vast voorwerp, zoals een muur, de vloer of zelfs uw eigen lichaam. Het kan enige tijd duren, maar isometrische oefeningen zullen effectief spieren opbouwen. Als je bijvoorbeeld voor grotere borstomvang fotografeert, zal het uitvoeren van isometrische oefeningen die je borstspieren richten of inschakelen je borstmassa vergroten - en de bonus is dat je ze bijna overal kunt doen.

Bankdrukken

Wanneer u "borstpers" hoort, denkt u waarschijnlijk aan een oefening op een machine of met losse gewichten, maar een isometrische borstpers vereist niets meer dan uw eigen twee armen om uit te voeren. Je zit gewoon met je rug recht of rechtop en grijpt je handen bij elkaar, terwijl je ze voor je borst houdt. Druk ze zoveel mogelijk tegen elkaar aan terwijl je je borstspieren buigt. Houd de oefening 10 tot 15 seconden vast voordat u zich vijf seconden ontspant. Voer drie sets van acht tot twaalf herhalingen uit, met een rustperiode van twee minuten tussen sets.

Isometrische push-ups

Push-ups lijken misschien ouderwets in vergelijking met moderne fitnessapparaten en populaire trainingen, maar er is een reden waarom push-ups het hebben volgehouden: ze vereisen geen gespecialiseerde apparatuur en bouwen effectief spieren en kracht op. Een typische push-up wordt niet beschouwd als een isometrische oefening, maar het wordt er een als deze op een specifieke manier wordt uitgevoerd. Begin in een typische push-up positie en adem uit terwijl je langzaam je armen buigt en halverwege de vloer afdaalt. Houd uw lichaam gedurende 20 tot 30 seconden halverwege opgehangen, houd uw spieren strak en houd spanning in uw borstspieren. Laat je vervolgens langzaam op de grond zakken, rust 30 tot 60 seconden voordat je het herhaalt. Doe drie sets van zes tot tien herhalingen, rust twee minuten tussen sets.

Isometrische vliegen

Meestal worden vliegen gedaan met halters, maar als je dezelfde oefening in isometrische stijl wilt uitvoeren, heb je alleen een open deur nodig. Begin de isometrische vliegen door in de deuropening te staan ​​met je voeten ongeveer op schouderbreedte afstand van elkaar. Zet je handen vast, palmen plat, tegen de muur aan elke kant van de deurpost, ongeveer borsthoogte. Leun eerst met uw borst in de deuropening terwijl u uitademt en druk uw handen tegen de muur. Span je borstspieren en houd ze strak terwijl u de oefening 30 seconden vasthoudt, en ontspan vervolgens langzaam gedurende vijf tot tien seconden. Voltooi drie sets van acht tot tien herhalingen met een pauze van een tot twee minuten tussen de sets.

Meng het

Hoewel isometrische borstoefeningen grotere borstspieren voor je zullen verzamelen, zijn ze het meest effectief bij gebruik met andere soorten oefeningen. De Encyclopedia of Health beveelt aan om isometrische oefeningen te combineren met gewichtheffen en aerobe oefeningen, of u nu een lichaamsbouwer bent of uw algehele fitheid wilt verbeteren.


Bekijk de video: HOW TO. Hoe Train Je De Borstspier Optimaal Voor Spiergroei? (Mei 2022).