Adviezen

Isometrische oefeningen voor de Latissimus Dorsi

Isometrische oefeningen voor de Latissimus Dorsi


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Isometrische oefeningen kunnen niet alleen effectief zijn bij het opbouwen van kracht, maar ook bij het handhaven van die kracht in uw latissimus dorsi-spieren. Vaak aangeduid als je lats, deze spieren zijn de grootste spieren in je rug. Als je een gezondere, strakke en sterk terugziende wilt, overweeg dan isometrische oefeningen in je trainingssessies op te nemen. Er moet worden opgemerkt; dat isometrie echter niet voor iedereen geschikt is. Het is altijd het beste om uw arts te raadplegen voordat u een trainingsprogramma met isometrische oefeningen start.

Over isometrische oefeningen

In tegenstelling tot dynamische oefeningen, waarbij de spieren worden ingekort en verlengd en worden getraind door een volledig bewegingsbereik, isometrisch of statisch, omvatten oefeningen geen beweging; de spieren worden samengetrokken en gedurende een bepaalde tijd op een constante lengte gehouden. Isometrische oefeningen bootsen dagelijkse duw- en trekacties na, volgens Lee E. Brown, auteur van "Strength Training". Duwen tegen een stilstaand object zoals een muur of een gewicht stilhouden terwijl u uw spieren samentrekt, zijn voorbeelden van isometrische oefeningen. Brown stelt ook dat, naast het verbeteren van spierkracht, isometrische oefeningen kunnen leiden tot een toename van spiermassa en verbeteringen in botsterkte.

Voors en tegens

Een van de grootste voordelen is dat isometrische oefeningen overal kunnen worden uitgevoerd - thuis, op kantoor of tijdens het reizen. Er is zeer weinig ruimte nodig en u hoeft geen speciale trainingshulpmiddelen te kopen, zoals losse gewichten of gewichtsmachines. Isometrische oefeningen zijn gemakkelijk voor je gewrichten omdat je gewrichten geen gewicht hoeven te dragen. Zelfs personen met beperkte gewrichtsbewegingen kunnen isometrische oefeningen uitvoeren. Dr. Edward R. Laskowski van de Mayo Clinic beveelt echter geen isometrische oefeningen aan voor personen met hoge bloeddruk of een hartaandoening. Tijdens een isometrische oefening wordt spanning in de spier gegenereerd, de bloedstroom verminderd en dit kan een verhoging van de bloeddruk veroorzaken.

Over Latissimus Dorsi

De latissimus dorsi-spieren zijn waaiervormig en vormen een groot deel van je middenrug. Deze wijd uitlopende spieren beginnen bij je wervelkolom en vegen langs je zijkanten over de achterkant van je ribben en onder je oksels. Naast het stabiel houden van je romp, werken je lats door je armen naar beneden te trekken naar je bekken, zoals wanneer je een lat pulldown-oefening doet. Bij het doen van kin-ups, bijvoorbeeld, helpen de lats je lichaam naar de bar te tillen.

Voorbeeld isometrische oefeningen

Rol een badhanddoek op en pak elk uiteinde met uw handen vast. Steek je armen over je hoofd. Terwijl je je armen recht houdt, trek je je handen uit elkaar alsof je de handdoek in tweeën probeert te scheuren. Houd de trek 15 seconden of zo lang als je kunt vast en ontspan dan. Herhaal vijf keer.

Fitnesstrainer Paul J. O'Brien stelt voor om de isometrische volledige brug te doen om zich op je lats te concentreren. Dit is een meer geavanceerde oefening en vereist behoorlijk wat flexibiliteit en kracht. Om deze oefening uit te voeren, ga op je rug liggen, buig je knieën en trek je voeten zo dicht mogelijk naar je achterste. Leg je handpalmen op de vloer achter je hoofd. Duw met je benen en armen, buig je rug en til je lichaam van de vloer zodat je wordt ondersteund met je hoofd, handen en voeten. Span je rugspieren aan en houd de positie 15 seconden vast. Ontspan je, laat je op de grond zakken en herhaal. Werk je weg tot 30 seconden vasthouden.


Bekijk de video: Isometric Exercises for the Latissimus Dorsi : Fitness for Life (Mei 2022).