Adviezen

Isometrische schouderpersen

Isometrische schouderpersen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Isometrische oefeningen zijn een onderdeel van oefeningen zoals yoga en vechtsporten. Deze oefeningen zijn gericht op specifieke spiergroepen en zorgen ervoor dat ze samentrekken zonder de spierlengte te beïnvloeden. Met andere woorden, de spier blijft stabiel onder spanning. De isometrische schouderpers grijpt de voorste deltoïden, mediale deltoïden, bovenste trapezius en triceps aan. Deze oefening heeft ook vele andere voordelen, vooral als u probeert kracht op te bouwen of een schouderblessure te overwinnen.

Uitvoeren

Isometrische schouderpersen worden uitgevoerd met behulp van een halter of een paar halters. De gewichten worden boven uw hoofd geplaatst met uw ellebogen gebogen in een hoek van 90 graden. U kunt tijdens deze oefening zitten of staan, een goede houding aanhouden en het gewicht onder controle houden zonder momentum te gebruiken. Omdat je geen beweging uitvoert met de halters, zul je seconden tellen als herhalingen. Een wachttijd van één seconde is bijvoorbeeld gelijk aan één herhaling.

Kracht voordelen

Isometrische bewegingen creëren meer kracht, vooral als je vastzit met een bepaald gewicht tijdens een bepaalde oefening. Door een halter omhoog te houden tijdens een isometrische schouderpers, moeten je kernspieren je rug efficiënt stabiliseren om een ​​optimale houding te creëren. Volgens Jimmy PeГ ± a, een oefenfysioloog, "komt kracht van kracht, en isometrics produceren meer kracht dan positieve contracties. Isometrische oefeningen activeren ook meer motorische eenheden dan isotone oefeningen." Motor eenheden zijn de eenheden van motorische activiteit gecreëerd door een motorische zenuwcel en vele spiervezels.

Revalidatie Voordelen

Isometrische bewegingen zoals de schouderpers kunnen worden uitgevoerd, zelfs als u gewond bent. Dit is met name het geval als je een rotatormanchetletsel hebt. Een fitness-professional kan u begeleiden bij het correct uitvoeren van een isometrische schouderpers. Als u een persoon bent die lijdt aan artritis of enige andere vorm van gewrichtspijn, zijn isometrische oefeningen een goede optie, omdat u een spier niet verlengt of verkort voor volledige bewegingsvrijheid. Raadpleeg altijd een arts voor advies.

Bezorgdheid over de veiligheid

Behandel een gewicht dat u goed kunt gebruiken zonder te slingeren. Omdat isometrische persoefeningen je kernspieren rekruteren, mag je niet te hard leunen of wandelen op je heupen omdat dit de onderrug kan belasten. Isometrische bewegingen zijn niet goedgekeurd voor mensen met hoge bloeddruk of hartproblemen; de intensiteit van spierspanning tijdens deze oefeningen kan de bloeddruk dramatisch verhogen.


Bekijk de video: Technisches Zeichnen: Isometrische Projektion (Mei 2022).