Adviezen

Jeuk van hete yoga

Jeuk van hete yoga


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hete yoga wordt gedaan in een stomende ruimte, meestal bij temperaturen boven 100 graden Fahrenheit. Een langdurige sessie zal u waarschijnlijk doen zweten en uw huid kan daarna jeuken. In de meeste gevallen is een thuisbehandeling geschikt, maar enkele eenvoudige aanpassingen aan je hete yogaroutine kunnen jeukende huid helpen verminderen of voorkomen als je klaar bent. Neem contact op met uw arts als de jeuk erger wordt of niet op de behandeling reageert.

Oorzaken

In veel gevallen veroorzaakt zweten tijdens hete yoga jeukende huid na een sessie wanneer je lichaam droogt. Zweet bevat zout, dat je huid kan irriteren als het daar na yoga te lang blijft zitten. Als u uw mat na hete yoga niet wast, kan dit leiden tot een opeenhoping van bacteriën en bacteriën die irritatie en jeukende huid veroorzaken. Overmatig zweten tijdens hete yoga put de vochtvoorraad van je lichaam uit. Als u vergeet om water te drinken voor, tijdens en na een sessie, kunt u uitgedroogd raken, wat ook jeukende huid kan veroorzaken.

Behandeling

Behandel jeukende huid na yoga met vrij verkrijgbare producten, wat in de meeste gevallen voldoende zal zijn. Breng hydrocortisoncrème aan op de getroffen gebieden om vocht af te dichten en jeuk te verlichten. Neem voor meer ernstige gevallen een antihistaminicum om de reactie van uw lichaam op huidirriterende stoffen tegen te gaan. Als jeuk aanhoudt, breng dan koele, natte doeken aan op het gebied en vermijd kleding met veel textuur. Als je jeukende huiduitslag krijgt door de groei van bacteriën op je yogamat, neem dan contact op met je arts voor sterkere voorgeschreven medicijnen of antibiotica om de ziektekiemen te doden en je huid te laten genezen.

Het voorkomen

De beste manier om te voorkomen dat je huid jeukt na hete yoga, is door je lichaam na een sessie te spoelen. Dit elimineert zout dat op je lichaam achterblijft voordat het je huid begint te irriteren. Neem na hete yoga een koele douche of veeg je lichaam af met een koel, nat washandje. Breng lotion aan op een vochtige huid om het vocht vast te houden en jeuk tot een minimum te beperken. Drink veel water voordat je begint met hete yoga, drink regelmatig tijdens je sessie en hydrateer met een ander glas water nadat je klaar bent. Veeg na elke hete yogasessie je mat af met een ontsmettingsmiddel om ziektekiemen te doden. Laat het aan de lucht drogen voordat u het oprolt.

Tips

Wrijf tijdens het douchen niet ruw of krachtig over uw huid, omdat dit jeuk kan verergeren. Breng de lotion opnieuw aan wanneer de jeuk terugkomt, wat helpt het vocht van de huid te herstellen en ongemak op afstand houdt. Probeer geen jeukende huid te krabben, wat krassen of tranen kan veroorzaken. Hierdoor kunnen bacteriën binnendringen, vooral als je hete yoga doet op een vuile mat, en kan dit leiden tot ernstigere huidproblemen. Als jeuk niet verdwijnt met de behandeling, neem dan contact op met je arts om iets ernstigers uit te sluiten.


Bekijk de video: Mama Appelsap: Ik kom klaar, zet die hoer op uw site? (Mei 2022).